#WordPress #Jaarrapport #2015 – Thanks iedereen !


Wat een mooie service van WordPress: zo maar, gratis en voor niets, bezorgen ze elke blogger zijn of haar “2015 jaarrapport”! Knap. Met relevante cijfers en inzichtelijke grafiekjes.

Aangezien ik pas twee maanden geleden gestart ben met deze blog, zijn een aantal “jaarcijfers” nog niet relevant. Nu ja, wellicht enkel  de meest doorwinterde statisticus die daarover struikelt. Erg gewaardeerd: in dit jaarrapport krijg je al onmiddellijk een aantal concrete tips&tricks die je in 2016 kan beginnen gebruiken.

Een fijne tip (voor elke beginnende blogger) die wordt meegegeven is om een kijkje te nemen op de “Blogging University” van WordPress: https://dailypost.wordpress.com/blogging-university/ 

Erg goed (vind ik): daar worden gratis cursussen aangeboden, massa’s tips&tricks, en er worden een aantal blogs als “showcase” opgevoerd. Ofwel inspireert je dat uitermate om zo snel mogelijk even goed te worden, ofwel hang je na het zien van dergelijke world class blogs onmiddellijk en finaal je blog in de wilgen ! 🙂

Aan de “Blogging University” wordt warm aangeraden om eens terug te blikken op de vraag “Wat vond je zelf als blogger je fijnste post?”. Wel, dat was de volgende, omdat ik het de moeite vond om eens aan de slag te gaan met infographics: klonk moeilijk, maar was erg gemakkelijk (althans de basic versie ervan 🙂 ):

https://peterdegroof.wordpress.com/2015/11/16/running-lessonslearned-the-infographic/

Maar de blog waar veruit het meeste reactie op kwam, was deze:

“Winter running: it’s only cold if you’re standing still”:

https://peterdegroof.wordpress.com/2015/11/25/winter-running-its-only-cold-if-youre-standing-still/

Ziezo.

Dan nog even de “basics” van 2015:

In 2015, waren er 41 nieuw berichten, niet slecht voor het eerste jaar!

De beste dagen van de week, dat waren (qua blogs): dinsdag, woensdag en zaterdag. De lezers van deze blog bevinden zich voornamelijk in België (logisch) en in Nederland (klinkt aannemelijk), en dan gaat brons plots naar de USA (?). Vervolgens ook geïnteresseerden in UK en Duitsland, en dan plots: Kaapverdië (?).

Deze mensen gaven het vaakst (constructieve) feedback (rechtstreeks via WordPress) en daar ben ik hen bijzonder dankbaar voor: Feedbackbij deze wil ik dus graag publiekelijk een warme “merci” overbrengen & hen uitnodigen om vooral door te gaan: Mark, Katrien, An, Giacomo, Jane, en alle anderen die mij de weg naar de verlichting en het rechte pad aanwezen.

Nu gaat dit wel enigszins voorbij aan de feedback die via andere kanalen doorkomt, bv. vanuit Facebook, Twitter & LinkedIn, en via de bemoedigende emailtjes die ik mocht ontvangen.

En uiteraard ook aan al  die actieve feedback’ers: een dikke merci, en een welgemeende “keep going“!

Qua “totaal aantal bezoekers” moet ik het grif, volmondig en ootmoedig toegegeven, daar is nog wat werk aan de winkel, en gelukkig maar. 2016 is in zicht, dus daar gaan we werk van maken.

En mits wat plastische metaforen klinkt 2015 toch ook nog redelijk:

In een San Francisco kabelbaan passen 60 mensen. Deze blog werd in 2015 ongeveer 3.200 keer bekeken. Als je blog een kabelbaan zou zijn, zou die ongeveer 53 reizen nodig hebben voordat die zoveel mensen zou kunnen vervoeren.

Voilà. Wij kijken alvast uit naar 2016 !

Iedereen een dikke merci, voor alles wat goed was, in 2015.

====

 

Advertentie

2 gedachten over “#WordPress #Jaarrapport #2015 – Thanks iedereen !

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s