Conclusie ‘elke dag hardlopen challenge’


Boeiende blog van Joost van Loo. Bv. over zijn “challenge” om in de maand december elke dag hard te lopen (tussen de 5 km en de 12 km). Misschien contra-intuïtief, dit zorgde niet voor overbelasting en blessures, integendeel. In het kader van sportvasten deed ik ook ooit zo’n “streak”, en dat gaf inderdaad een heerlijk gevoel. Soms ook een heel leeg gevoel 🙂 Dus ik denk dat Joost gelijk heeft dat zo’n streak geweldig is, maar best beperkt in de tijd, of afgewisseld met andere sporten. Interessant: in Nederland zijn er dus hardloopzaken die dit stimuleren/sponsoren, wow ! Wil ik ook in Belgie ! 🙂 Happy reading.

Joost van Loo

Elke dag hardlopen

December was de maand van de elke dag hardlopen-challenge. Vooraf had ik zo mijn lichte bedenkingen, want ‘is elke dag hardlopen wel zo gezond voor lijf en leden?‘ was mijn terechte vraag. ‘Terecht’, omdat er ergens een enkel/achillespeesprobleem sluimert en ik uit voorzorg elke week één of twee rustdagen in plan.

Maar goed, de challenge gaf aan dat er elke dag moest worden hardgelopen en dus liep ik in december elke dag hard. Met tot mijn verbazing als minimale afstand 5 kilometer, in plaats van de minimale afstand van 1600 meter (één Engelse mijl). De maximale afstand wist ik zelfs op te rekken tot 12 kilometer, een afstand die ik sinds begin april 2015 niet meer heb gelopen. En ja, vergeleken bij heel veel deelnemers waren die 12 kilometers pinda’s. Wat minstens zo belangrijk is: de enkel/achillespees werd gedurende de maand niet slechter, sterker nog, het voelt…

View original post 526 woorden meer

Advertenties

Een gedachte over “Conclusie ‘elke dag hardlopen challenge’

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s