#HupLopen – Supporter van bewegen !


Hebben wij het in België over het openbaar vervoer in het algemeen, en over de NMBS in het bijzonder, Aboutdan denkt u misschien (en ik waag maar een  onschuldig gokje) algauw in termen van “aangekondigde stakingen”, “niet zo heel erg aangekondigde stakingen”, “spoorvakbonden”, “vertragingen”, en dies meer.

Ik kan me vergissen natuurlijk, ik kan (gelukkig) niet in uw hoofd kijken.

In alle valse bescheidenheid, met deze nederige blog gaan we dàt probleem niet oplossen, vandaag. Helaas pindakaas.

Maar we gaan wel een voorzet geven. Of het in Nederland nu florissant veel beter gesteld is met het openbaar vervoer, dat zou ik niet durven zeggen. Laat ons hopen. Nu, wat ik wél ijzersterk vind van de Nationale Spoorwegen (NS) aldaar, is het volgende:

“De NS ziet het als haar maatschappelijke taak om Nederland in beweging te houden. NS is supporter van Bewegen. #HupLopen! #HupOpPad!”

Alstublieft. Mit freundlichen Grüßen aus Holland.

Voor meer info, haast u naar deze website: www.supportervanbewegen.nl/ns-en-bewegen. Ik ken de NS niet grondig in al zijn facetten en geledingen, en sterker nog, NS - frontpageik heb er nog maar amper gebruik van gemaakt, maar met deze ene campagne hebben ze mijn hart veroverd. Voor eeuwig en altijd. Onvoorwaardelijk.

Is dit een oppervlakkig laagje vernis van platvloerse CSR-cosmetica, of een welgemeende campagne om de wereld te verbeteren, dat is nu even minder aan de orde: ik vind het een topidee.

De taak van de NS is om reizigers van A naar B te brengen, en dat is allemaal goed en wel, maar wie het openbaar vervoer gebruikt, bewéégt toch ook veel meer dan de autobestuurder, niet ? En waarom zou dat eens niet luid en duidelijk mogen gezegd worden ?

“Wanneer je reist ben je aardig actief bezig. Dat klinkt misschien gek, maar als je met het openbaar vervoer reist beweeg je al snel 30 minuten per dag. Want je reist niet van station naar station, maar van deur tot deur. Tijdens deze reis gebruik je de fiets, pak je de bus of juist het vervoersmiddel wat je altijd bij je hebt: de benenwagen!”

En zo wordt openbaar vervoer en bewegen plots een verbindend gegeven. De NS brengt een groep van gelijkgezinde bewegers samen. Mooi, mooi. Van een vervoersmaatschappij die reizigers van A naar B brengt, naar een organisatie die iedereen aanmoedigt om te bewegen ! :

“NS moedigt iedereen aan te wandelen of hard te lopen. Bijvoorbeeld door aanwezig te zijn bij de talloze hardloop- en wandelevenementen die Nederland rijk is. We helpen, informeren en begeleiden je met plezier naar de start of de finish van een evenement. We zijn niet voor niets Supporter van bewegen. Ontdek op onze fotopagina dat bewegen niet alleen heel gezond is, maar ook heel leuk.”

Wie naar een loopwedstrijd gaat aan de andere kant van het land, kan niet alleen gratis reizen met de NS, NS - Actiehij of zij krijgt er ook nog eens een pakket boeiende sportlectuur bovenop, om onderweg in te lezen. Enfin, daar maak je toch kans op.

Zodat – theoretisch gesteld dat het ooit eens zou voorvallen – een ieniemienie kleine vertraging er eigenlijk alleen maar toe leidt dat je nog snel een extra hoofdstukje kan afwerken.

Kortom, dames en heren, dit is een hartverwarmend en verbindend verhaal. Bij elk groot loopevent : honderden foto’s van de deelnemers, in totaal +20.000 herinneringsfoto’s in 2015 !, sfeervolle filmpjes, activiteiten voor het goede doel, you name it, en zowaar, een heus wandel-platform van en met ene WandelBart.

Dit idee is klein en schuchter begonnen in 2014, maar vorig jaar is dit blijkbaar behoorlijk uit de startblokken geschoten, NS - Startzo lezen we:

“Na een paar voorzichtige experimenten in 2014 hebben we in 2015 flink uitgepakt bij 27 verschillende evenementen.  Zo hebben we een stevig fundament gebouwd voor een mooi 2016. Benieuwd naar alle evenementen waar ‘Supporter van bewegen’ dit jaar zal aanwezig zijn? Neem een kijkje op onze website:  http://www.supportervanbewegen.nl/evenementen“.

Het weze duidelijk, dit initiatief loopt, euhm, als een trein.

Dus dames en heren, vanaf nu: hoort u nog eens geklaag en gezaag over de NMBS? Laat ons dan fluks en assertief antwoorden met een welgemeende#HupLopen ! #HupOpPad !

====

Advertentie

5 gedachten over “#HupLopen – Supporter van bewegen !

    1. We plaatsen hier #HUp natuurlijk even een bedankje voor het melden van Supporter van bewegen op deze blog. Dat vinden we erg aardig van je, dank. We stellen het zeer op prijs stellen dat je Supporter van Bewegen van de NS zo’n warm hart toe draagt. Kom je binnenkort ook een keer in Nederland aan een hardloopwedstrijd deelnemen, dan kan je ook met ons op de foto? 😉 Tot dan en nogmaals dank.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s