Keerpunt


Noem me gerust wereldvreemd, maar tot voor vandaag had ik nog nooit gehoord van Robert Herjavec. RobertZelfs van zijn programma Shark Tank had ik nog nooit gehoord, terwijl dat toch zou moeten, als ik het nu zo lees.

Mochten er nog onwetenden zijn in mijn select doch hoogstaand lezerspubliek, die hele Robert Herjavec voor u even kort samengevat: Robert is geboren in Kroatië, is nu een Canadees, opgegroeid in bittere armoede, maar nu zeer vermogend, om het zacht uit te drukken.

Om eerlijk te zijn, hij weet eigenlijk om de liefde Gods niet meer wat hij nu nog moet aanvangen, met al zijn centen. Dus, succesvolle ondernemer, bekend mediafiguur, en hij schrijft business-boeken.

Hij houdt zoals wel meer mannen zowel van snelle wagens & mooie vrouwen, als van mooie wagens & snelle vrouwen. Aldus meen ik te hebben begrepen. Volgens sommige, geheel neutrale en objectieve bronnen (bv. zijn ex-lief) deugt hij voor geen meter, de kapoen. Risk Robert nam & neemt ook graag risico’s, las ik.

En, laat ons nu maar terzake komen, Robert is ook marathonloper, dus u ziet de bui al hangen: mijn aandacht was gewekt.

Hoe dat komt? Wel, dan moet ik u iets vertellen over mijn ochtendrituelen. Enfin, wat ik ’s ochtends allemaal uitspook, het zijn eigenlijk uw zaken niet, maar als ik in alle discretie toch een tipje van de sluier mag oplichten: wat ik nooit ofte nimmer oversla, ook niet op de érg drukke dagen, is de “quote of the day” van RunnersWorld.

En u raadt het al, of misschien nog niet, maar dan verklap ik het wel even: deze ochtend was kameraad Robert aan de beurt. Hier gaan we:

“Most people think business is the fun, sexy stuff we see on TV, but success comes from the 22 things you have to do every day that nobody notices. That’s just like running. There are a lot of fans at the finish line of a marathon, but not as many between miles three and 26.”

Voilà, dat is gesproken. En nu ik toch aan het uitzoeken was wie deze man nu eigenlijk echt is, ben ik maar wat dieper gaan graven, en wat blijkt ? Diep in zijn hart is deze toffe multimiljonair eigenlijk nog steeds een doodgewone Unizo-jongen:

“I’m all about small business. I think what we’ve learned from big business and big Wall Street is that unchecked greed and the creation of false value gets us all in trouble. If we look at the American economy, who’s really creating value? It’s the small businesses.”

Bingo. I stel voor dat Karel hem op staande voet coöpteert als Erelid, als Erevoorzitter, als Ambassadeur, of als iets anders.  Quote Robert

Maar goed, Robert is dus ook marathonloper. Dennis Kimetto (02:02:57) hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken, maar dat is geen schande.

Robert is een beetje een workaholic, dus hij gaat nooit zonder pen en papier hardlopen (“I get business ideas all the time while running, so I bring a piece of paper with me in case something comes up“).

Wat ik mooi vind aan Robert en vele andere fervente lopers is de transformatie die op een bepaald moment plaats vindt. 

Mensen veranderen, bv. van straatarme Kroaat, naar onverantwoord rijke Canadees. Mensen lopen graag, voor de fun en als ontspanning, en dan verandert er plots iets.

Een klik. En dan heb je de poppen aan het dansen. Bij Robert ging dat als volgt:

“I was a casual runner my whole life, but I got serious eight years ago when my mom became ill with cancer. My company was growing, my kids were little, the days felt overwhelming. The only thing that made me forget about everything was running, so I started doing it every day.”

Elke dag. En voor je het weet, komt de marathon van Miami er van, bijna als vanzelf. Zo’n keerpunt, dat blijft je bij. Hoe dat met mezelf gegaan is, ik heb het als eens beschreven, nl. in mijn allereerste blogpost.

Nog een laatste advies van Robert, en dan gaan we uit de ether:

” When we settle for ‘good enough’, we never realize our capabilities.

  ! “

#TotDeVolgendeKeer !

Sportieve groeten,

Peter

===

Advertentie

2 gedachten over “Keerpunt

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s