Hoop


EsperityHoop. Er is altijd hoop. Hoop doet leven. We klampen ons vast aan hoop. Altijd.

En wat ik nu vervolgens even in de groep wil gooien, als filosofisch-existentieel concept: toeval bestaat niet.  

Gisteren hadden wij het hier in al ons enthousiasme nog uitgebreid (misschien net iets uitgebreid naar uw smaak, maar goed) over het nut van elkaar online ondersteunen, bv. als het over beweging & sport gaat (“Online duwtje“).

Amper was de inkt droog, of ik hoorde nog eens iets terug van Mitchell Silva. Een hele tijd geleden heb ik Mitchell leren kennen.  Dat was een ervaring op zich. Mitchell is een jonge, gedreven en ambitieuze sociale ondernemer. Esperity 2Zoals wij er hier in dit kleine landje veel méér nodig hebben. Energiek. Positief. Trekt zich niet al te gek veel aan van mensen die lang geleden besloten hebben om enkel nog te redeneren in termen van beperkingen en risico’s. En zo hoort het natuurlijk, voor een ambitieuze sociale ondernemer.

Mitchell heeft zijn schouders gezet onder het project Esperity.  Esperity, dan denk ik toch spontaan aan hoop. Esperity is een online platform voor kankerpatiënten, hun naasten, mantelzorgers, etc. en bij uitbreiding, voor eenieder met interesse in de thema’s die er aan bod komen. En bij nog verdere uitbreiding, voor eenieder met interesse in het onderwerp “gezonde levensstijl”. Dat is dus heel breed, als u mijn bescheiden mening zou vragen.

Neem zeker eens een kijkje op www.esperity.com, dan ziet u het met eigen ogen. Je kan er terecht voor lotgenotencontact, Esperity 3om je verhaal te brengen, om informatie op te snorren, je kan er zowaar je levensstijlscore te berekenen (enkel als u effectief ook het resultaat wenst te vernemen), je kan er je conditie opvolgen, etc.

Esperity is op dreef: er is een sterk team aan boord, er is een patiënten adviesraad, er is een academische adviesraad, en het Esperity-platform wordt internationaal gebruikt, er zijn meer dan 6.000 gebruikers actief, etc. En de mobiele applicatie, waar is die, zo hoor ik de wakkere lezer al vragen? De app?

Nou, in onze kinderlijke eerlijkheid, en in volledige transparantie, et entre nous: die app is er nog niet. Esperity 1Daar gaan ze dus bij Esperity sito presto iets aan doen. En wel via crowdfunding.  Inderdaad, u zag de bui al hangen, daar kunnen wij dus tesamen een kleine duit in het spreekwoordelijke zakje doen. Meer specifiek, en dit verloopt eveneens online, via het crowdfunding platform Gingo:

https://www.gingo.community/nl/applicatie-voor-kankerpatienten

Gingo werd bedacht, en vervolgens opgericht door enkele enthousiaste jongelui met het hart op de juiste plaats. Dat initiatief verdient onze steun, zou ik zo denken?

Op Twitter (@gingocommunity) omschrijven de jongelui in kwestie zichzelf beknopt als volgt, in 140 karakters, en met de nodige #hashtags:

First digital platform for collaborative  in      

Voilà, beknopter kan ik het zelf niet zeggen.

Have a look, zou ik u willen vragen.

En voor de rest:

#HaveAGreatWeekend !

Peter

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s