Vreemdgaan


PelotonU zal het met mij eens zijn: ook in de wereld van de sport zijn er rangen en standen. Hardlopen staat er –  vanzelfsprekend – eenzaam aan de top.

Dalen wij een trede af, dan ontmoeten wij de wielersport. De wielerliefhebber zal het misschien niet helemaal eens zijn met de analyse, maar ik zal mij er dan met één welgemikte, volkomen retorische vraag vanaf maken: wie van u heeft ooit een marathonloper mechanische fraude weten plegen? Als je eens geen zin hebt om voluit te gaan, geen probleem. Dat is geen schande. Dan sla je de training of de wedstrijd over, en dan blijf je gewoon eens extra lang in bed liggen? Met wat geluk komt er ontbijt aan bed van, en met nog iets méér geluk blijft het niet bij ontbijten.

Maar goed. Mocht iemand beweren dat ik totààl geen verstand heb van de wielersport: dat is juist. Ten andere, wielerliefhebbers hoeven zich niet slecht te voelen: Vuittonnog minstens één andere sport staat lager op de ladder, voetbal. Met zijn voetbalbonden. Bijvoorbeeld die van de tweede klasse. Het frustrerende voor schrijvers en bloggers is dat zij zelf een realiteit van satire en kolder creëren waar geen pen meer tegen op kan. Topvoetballers, daar kunnen we nog korter over zijn, nog erger. Met hun miljoenen euro’s, de Louis Vuitton voetbaltasjes, enzovoort. Bah. Ook hier, als de querulant in u mij zou willen tegenspreken, slechts één retorische vraag: hebt u al eens één jeugdwedstrijd meegemaakt? Al eens gehoord wat men de arme scheidsrechter dan zoal naar het hoofd durft te slingeren? Of de tegenstrevertjes? Of erger nog: de eigen spelertjes?

Zelfs de schrijver dezes, met toch behoorlijk wat eelt op de ziel, gaat er van plaatsvervangende schaamte van blozen. Maar goed. Mocht iemand beweren dat ik totààl geen verstand heb van voetbal: dat is helemaal juist.

Waar ik nu toe wou komen. Dezer dagen kruipen we af en toe toch maar eens occasioneel op de fiets. Met frisse tegenzin.

Dat voelt vreemd. Een beetje zoals vreemdgaan tegenover de ware liefde voor de loopsport. En nu we het er toch over hebben, over dat vreemdgaan, wil ik graag een misverstand, euhm, rechtzetten:

“Hoewel mensen vaak denken dat vreemdgaan alleen maar om seks draait, blijkt dit in de realiteit anders te zijn. In het boek “The Truth About Cheating” schrijft relatietherapeut Neuman dat uit een poll onder vreemdgaande mannen blijkt dat 48% dat doen omdat ze emotioneel ontevreden zijn. Daarentegen gaf slechts 8% aan dat het ging om seks.”

Voilà. Zeg nu nog eens dat dit geen leerzame & nuttige blog is.

Volgende keer kan u het thuis gewoon als volgt formuleren: “Schat, met seks had dit absoluut niets te maken, ik was gewoon een beetje emotioneel ontevreden, meer moet je er niet achter zoeken”. Bonne chance.

Als uw uitleg onverhoopt toch geen verf pakt, voor klachten dienaangaande kan u steeds terecht bij Relatietherapeut Neuman.

Maar goed. Dus toch maar de fiets op, dezer dagen. Vandaag welgeteld vijf kilometer gefietst in het Park Van Tervuren, en al meteen last van de linkerschouder. Wielrennen en ik: not meant to be.

Maar het is voor het goede doel! Nog even en het is weer zo ver,  de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker is in aantocht. Mocht u dit niet kennen, bezoek dan vooral even de website. U vindt er véél tekst en uitleg, en ook foto’s en filmpjes. Als u nog niet bent ingeschreven, best niet té enthousiast worden want het is reeds maandenlang uitverkocht.

Het goede nieuws is dan weer dat u nog steeds een flinke gift kan doen, of u kan één van de vele acties steunen :

http://www.1000km.be/actiekalender

Voor de feestneuzen onder u is er op zondag 8 mei dan weer het grote slotfeest, op de markt in Mechelen. Dat het zal swingen! 

http://www.1000km.be/nieuws/dat-het-zal-swingen-op-de-grote-markt

See you there ?

Sportieve groeten,

Peter

Advertentie

Een gedachte over “Vreemdgaan

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s