Für Elise


U leest toch ook steeds onmiddellijk de nieuwe, ronduit fantastische blogs, columns, interviews, longreads, etc. op Sporta Magazine?

Neen? Nog niet? Nou, dan raad ik u met veel plezier, en niet gehinderd door valse bescheidenheid alvast even het volgende pareltje aan.

Over Elise en over Runbee. Over ambtenaren en over hardlopen. Over de Lidingoloppet, godbetert. En uiteraard, over Loop naar de Maan.

Veel leesplezier !

http://www.sportamagazine.be/artikels/fur-elise-runbee-stichtster-elise-beyst-geeft-ambtenaren-een-sportieve-injectie

Sportieve groeten,

Peter

=====

Für Elise

Er zijn maar weinig beroepsgroepen die zo véél en zo’n hardnekkige vooroordelen oproepen als het  ambtenarenkorps. Een beknopte bloemlezing, misschien?

Bureaucratisch, star, rigide, onvriendelijk, saai, suf, bang voor verandering, en zo kunnen we nog even doorgaan, valt te vrezen.

En deze ontbreekt nooit in het rijtje: de ambtenaar als door de wol geverfde nine-to-fiver, een onverbeterlijke luiwammes, die voortdurend de kantjes er afloopt.

Nou, dames en heren, deze vooroordelen gaan we vandaag maar eens grondig de wereld uithelpen!  Mag ik dan ook aan u voorstellen, met veel en luid tromgeroffel: Elise Beyst!

Elise is een jonge, dynamische, enthousiaste en ambitieuze ambtenaar bij de Kanselarij van de Eerste Minister. En een sportieve dame. Met het hart op de juiste plaats. Recente startte Elise, samen met Davy Schroyen, het initiatief ‘Runbee’. Runbee is een (groeiende) groep ambtenaren die in teamverband voor Loop naar de Maan lopen! (www.loopnaardemaan.be).

Runbee, hun logo is een sportief bijtje. Deze sportieve ambtenaren zijn trouwens ook erg bezige bijtjes, want naast Elise en Davy lopen nu ook al mee: Annelien, Emilie, Carolien, Liesbeth, Simon, en de rekrutering moet zelfs nog op kruissnelheid komen de komende weken! Dus, lieve ambtenaren, weze het nu federaal, regionaal, provinciaal of gemeentelijk, Franstalig of Nederlandstalig: rept u allen in grote getalen hierheen, en doe NU mee met Runbee! (http://www.runbee.be/doe-mee). Ziezo. Als u bent ingeschreven, dan vertellen we verder. Elise legt even uit hoe het allemaal begonnen is, met Runbee:

“Sinds kort ben ik weer gestart met lopen, na meer dan tien jaar non-activiteit. Ik had nooit gedacht dat ik mijn grenzen ooit zo zou kunnen verleggen. Ik had maar weinig energie een aantal maanden geleden. Zelfs de trap op lopen in de metro naar het werk, kostte mij erg veel moeite. Ondertussen nam ik deel aan ‘Havengentloopt’, en liep ik voor de eerste keer sinds jaren vijf kilometer. Ik had het erg lastig, maar ik kreeg opeens vleugels. Ik genoot er echt van!”

Het gaat hier om “smart running”. “Wijs lopen”, in schoon Gents. Elise: “Wie loopt, loopt niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen, voor een hele stad en de maatschappij”.

De ambities reiken alleszins ver! Zelfs internationaal, tot in Zweden. Een van de volgende uitdagingen wordt de Lidingoloppet in september. Huh? De watte? Nou, de Lidingoloppet, dat is de grootste veldloopwedstrijd ter wereld, met meer dan 30.000 veldlopers. Deze sportieve uitdaging mag er wel wezen: Elise gaat in Lidingö maar liefst 15 km veldlopen! En als het even kan, binnen de 1u20.  Nou, chapeau Elise, go for it.

Waarom de lopers van Runbee zich inzetten voor Loop naar de Maan en Kom op tegen Kanker (www.komoptegenkanker.be)? Uit betrokkenheid. Samen kanker de wereld uit lopen. Omdat kanker een rotziekte is, die helaas iedereen raakt, jong en oud, arm en rijk, sportief en lui, ambtenaar en zelfstandige, deze ziekte is helaas omnipresent.

Elise verloor haar grootvader aan kanker:

“Ik wil graag iets bijdragen aan de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Op mijn manier. De lopers in ons team hebben elk hun eigen verhaal. Ik trek mijn loopschoenen aan met m’n lieve oma in gedachten. Ondanks het feit dat ze er nu niet meer is, hou ik nog steeds zielsveel van haar: tot aan de maan en terug … Door mijn deelname aan het Runbeeteam wil ik met elke euro die ingezet wordt voor kankeronderzoek, deze vreselijke ziekte mee bestrijden”.

Runbee gaat natuurlijk niet allèèn maar over bewegen en sportief wezen, en het goede doel steunen … Er moet en er mag ook genetwerkt worden! Samen op naar een sportief, en dynamisch netwerkend ambtenarenkorps:
“Wij gaan voor de geëngageerde ambtenaar die zich op een efficiënte manier inzet voor de maatschappij, en dit zoveel mogelijk samen met zijn of haar collega’s. En laten we eerlijk zijn, als je net samen de ziel uit je lijf hebt gelopen, dan verlopen de après-run babbels nadien toch een heel stuk vlotter, niet?”
We zouden het geloven!

Nu, bij deze een warme oproep aan alle ambtenaren te land, ter zee en in de lucht: word NU lid van Runbee! Registreer je bij Loop naar de Maan en koppel Runkeeper aan je account. Verzamel mee kilometers, en sponsoring!

Think out of the box, lieve ambtenaren! Heb je interesse om je collega’s op weg te helpen met lopen, laat zeker iets weten? Wil je graag een start-to-rungroep coachen voor geïnteresseerde collega’s? Wil je je beste en sluwste looptips & tricks delen met je collega’s? Zoek je een loopbuddy met je wie samen tijdens de lunchpauze kan gaan lopen? Laat iets weten!

Go for it, lieve ambtenaren, go for it!

En voor de écht fundamenteel niet-sportieve ambtenaren, en voor de niet-ambtenaren, slechts één adres:

http://www.loopnaardemaan.be/lopers/elise.beyst/steun !

Doen !!

Met sportieve groeten,

Peter

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s