World Photography Day


20160822_155156_resizedVerdikkeme.

Op 19 augustus was het blijkbaar World Photography Day, dames en heren.

Ook wel #WorldPhotographyDay genoemd, in de volksmond.

In alle eerlijkheid, dat had ik even gemist, een momentje van digitale onoplettendheid, en het was gebeurd.

Onder ons gezegd en gezwegen: fotografie vind ik een bijzonder boeiend onderwerp. Als ik wolken zie die me de moeite lijken, dan maak ik ’n kiekje, zo snel ik maar kan.

20160822_154122_resizedMaar goed. Grif toegegeven, uw dienaar is geheel en al ongeschoold en onkundig in de wondere wereld van de fotografie, en dat zal nog wel een tijdje zo blijven.

Maar ik kijk wel héél graag naar foto’s, dat is toch ook iets.

In elke vrije markt moeten er naast aanbieders ook afnemers zijn, zo moet u maar denken.

Nu vraagt u zich waarschijnlijk wel af, waarom valt World Photography Day in hemelsnaam op 19 augustus? En bv. niet op 22 augustus, wat de actualiteitswaarde van deze blogpost gevoelig zou verhogen?

Wel, dat heeft te maken met de geschiedenis van de fotografie: “The date behind World Photo Day originates from the invention of the Daguerreotype, a processes developed by Louis Daguerre. On August 19 1839, the French government purchased the patent, and announced the invention as a gift ‘Free to the World’“.

Een regering die aankomt met een gratis geschenkje voor de Wereld, daar zouden we in 2016 uiteraard niet meer in trappen, maar destijds, in 1839, was men razend enthousiast, et voilà, een geheel nieuwe wereld ging open voor menig fotograaf, en de kijkers.

SlakNu, was u op 19 augustus ook even niet digitaal bij de pinken?  

Geen nood, op de website van worldphotoday kan u nog tot 25 augustus een fotografisch steentje bijdragen aan de World Photography Day:

http://worldphotoday.com/gallery/upload.

(Bron foto.)

Of er iets te winnen valt, kon ik niet achterhalen. Maar u mag ook al eens iets doen zonder dat er iets te winnen valt, vind ik. Selecteer dus uw allermooiste foto, en deel hem als een gift, Free to the World.

Tussen haakjes, voor de liefhebbers van functioneel en minder functioneel naakt is er slecht nieuws, maar het is niet anders: “Nudity is not accepted – we understand that there is art in nudity, but our gallery doesn’t have viewing restrictions“.

BurkardEn dan is er nog onze tip van de dag.

Foto’s die ik érg mooi vind, zijn die van Chris Burkard.

Dat kan je net zo goed van een héél aantal andere fotoliefhebbers zeggen.

Als Chris  al eens een kiekje post op Instagram, dan zijn er méér dan 80.000 internauten die graag hun digitale bewondering uitdrukken. En bij deze, ook de warme uitnodiging van Chris om eens een Instameet bij te wonen:

Celebrating the Centennial of our National Parks with my friends. Can’t think of a better way to celebrate 100 years of wilderness than with an Instameet of like-minded people at lake McDonald. August 25 -6pm – Apgar Lodge. Come join!“.

Voilà. Dus wie op 25 augustus (om 18u) nog geen plannen heeft, weet wat gedaan!

Met fotogenieke groeten,

Peter

===

Advertentie

2 gedachten over “World Photography Day

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s