Top 20!


top-20Beste lezer, zoals ik eerder aangaf, ik hou van lijstjes.

En prompt begonnen wij toen met de Top 10 van lezenswaardige blogs over de loopsport.

En nu is het zover! Op basis van uw aanvullingen, uw suggesties, en uw inspiratie kunnen wij er een top 20 van maken !

Tous ensemble, zou ik zeggen.

Hier gaan we.

11.

sylvia van der maleDeze dame had natuurlijk de vorige keer al in het top-lijstje moeten staan. Maar ach, wat is het soms rommelig in die bovenkamer van me!  Graag stel ik aan u voor, dames en heren, Sylvia van der Male.

Sylvia is loopfanate, en komt er eerlijk voor uit:

Hardlopen is verslavend, dat zeg ik eerlijk. I am addicted to running“.

Haar blognaam, SylviaItaly, doet het al vermoeden, Sylvia woont, werkt, en loopt in Italië, zij is “Italië-expert”, en geeft advies over vakanties in Umbrië en over wijnen uit Montepulciano. Sylvia werkt immers voor Villa in Umbria en voor wijnproducent Gattavecchi.

Jazeker, “la vita è bella in Italia”, en ondertussen traint Sylvia keihard voor de marathon van Amsterdam, op 16 oktober 2016, en met wat een doorzettingsvermogen !

De ambitie voor Amsterdam mag er wezen ! :

In Amsterdam wil ik een mooie tijd lopen. Of dat gaat lukken? Ik wil onder de 3:23 lopen, mijn PR in Rotterdam. Ik train nu voor een snellere tijd, en ik merk dat ik de juiste weg heb gekozen. Het valt niet altijd mee, maar als je iets wilt bereiken moet je er gewoonweg 100% voor gaan.

Sylvia’s Blog wil ik graag warm aanbevelen: lezenswaardig, vol enthousiasme, en de prachtige foto’s doen je toch ernstig twijfelen aan de zin, of beter gezegd, de onzin, van wonen, werken, en hardlopen in ons koude, regenachtige, en Federale Belgenlandje.

cropped-poggio-alla-sala.jpg

12.

13427977_1201745496505080_7207302155445793495_nNext: Sandra Moons.

Wij lezen op Twitter, oftewel de Bijbel anno domini 2016:

“Open boek”.

En ook: “Wysiwyg“, oftewel: wat je ziet, is wat je krijgt. En omgekeerd, vermoed ik.

Tevens: “Muziekgek” en “Leesjunk”.

En op haar (mooie) blog, genaamd “MY THOUGHTS ARE LIKE BUTTERFLIES“, komt de aap uit de mouw:

Lichtjes, heel lichtjes, loopverslaafd“.

Oorspronkelijk startte deze blog vanuit een worsteling met gewicht verliezen:

Ik ben deze blog eigenlijk gestart omdat ik het verhaal van mijn gewichtsverlies kwijt wou. Want afvallen, dat doet toch iets met een mens. En schrijven is dan toch een goede uitlaatklep, om wat dingen te kunnen ventileren.

aan-uit-knopHet is een eerlijke blog, en daarom lees ik ‘m graag.

Het gaat over ups, en ook over downs, en over de zoektocht naar. Bij voorbeeld:

Dus ja… ik weet het niet. Kan ik nog een keer de klik maken om weer helemaal gezond te gaan eten en drinken? (…) Al bij al doe ik het momenteel niet slecht. Mijn gewicht is stabiel. Maar ergens is er toch iets wat ik niet helemaal correct doe, want ik val niet af”.

De meest recente blog gaat over de kennismaking met intervaltraining, die is bijzonder enthousiasmerend, zeker even lezen als u tijd hebt ! En het zondagavond, dus zo gek veel alternatieven zijn er niet, mij dunkt !

13.

We leven uiteraard in een Federaal Kikkerlandje, zoals u weet is dat landje een zakdoekje groot, en zoals u eveneens weet: men heeft dit landje bijzonder ingewikkeld in elkaar geknutseld.  En dus kregen wij de – onvermijdelijke – vraag: en wat met onze Waalse loopbroeders ?

Eerlijk is eerlijk: zo héél vertrouwd ben ik niet met het reilen en zeilen van de loopsport aldaar. Maar de blog die ik er ken, die is dan weer dubbel en dik de moeite waard, namelijk die van het team Running Geek.

De drijvende kracht achter dit ensemble is Jonathan Quique. Voor zover ik de taal van Voltaire een beetje machtig ben, betekent dat iets in de trant van: “Wie? Wat?“.

Maar goed, hun blog, die mag er wezen!

Charles Dewolf (à gauche) - photo : Training PlusIn de meest recente blog kan u uitgebreid lezen hoe inspanningstesten verlopen, waar u moet op letten, en wat u daar allemaal uit kan leren. Heel véél, zo vatten wij het graag samen, speciaal voor u.

De volgende uitdaging van Jonathan is niet minder dan “le marathon de New York” !

We wensen Jonathan heel veel succes en bovenal, veel loopplezier bij de voorbereiding op New York !

14.

De liefde van de man gaat door de maag.

Die van de hardloper ook, trouwens. Gezonde voeding, het is een belangrijk thema, dus.

En zo zijn we aanbeland bij Renata Rehor.

Zelf een straffe marathonloopster, en schrijfster van het mooie boek Food2Run, een warme aanrader voor elke rechtgeaarde hardloper.

De essentie van dit boek, kort samengevat:

Of je nu je zoveelste persoonlijke marathonrecord wilt verbreken, of vol goede moed aan Start to Run begint, hardlopen vergt veel van je lichaam. Met de juiste, gezonde voeding vang je dat op, en verbeter je zelfs je prestaties“.

Impressionante wintersaladeWe hebben hier thuis een exemplaar staan, van dat boek, bedoel ik, en eerlijk waar: we love it !

In de recente blog van Renata lees je tien uitspraken nav de sportvoedingsconferentie “What do athletes do?”, met onder andere deze klepper:

ALS TOPSPORTER BEN IK NOOIT MET VOEDING BEZIG GEWEEST. HAD IK TOEN MAAR GEWETEN WAT IK NU WEET“, van Johan Kenkhuis, ex-olympisch zwemmer.

En ook:

“Johan gaat er van uit dat nieuwe wereldrecords mogelijk zijn omdat we nu meer aandacht besteden aan de voeding van atleten

Laat ons hopen.

Recent verscheen dit boek trouwens ook in het Frans!

15.

runcoachIn de vorige shortlist, vermeldde ik met stip de blog van Katrien Cattoor.

Geloof het, of geloof het niet, maar het is dermate mistig in mijn bovenkamer dat ik boenk vergat om de blog van Dominiek te vermelden: shame on me.

We hopen het bij deze alsnog snel te kunnen corrigeren.

Wil u graag eens lezen hoe een trail van 100 kilometer (ja, honderd) zoal in zijn werk gaat?

13226907_10208938550278005_6307761361853148535_n[1]Dan raden we deze blog over de “Trail Des Trappistes” bijzonder warm aan:

https://deruncoachblogt.wordpress.com/2016/05/25/trail-des-trappistes-100km-2465d/

Een spannend verhaal, met (helaas) ook ellendige valpartijen, en andere wendingen, maar (gelukkig!) een voorspoedig einde:

De slotklim was kort maar pittig, en we werden opgezweept door een enthousiaste groep muzikanten aan de top. Ik kwam over de meet in 11u 39min, op de 21ste plaats“.

Wow.

En zoals u misschien kan raden: het hele relaas eindigt met een méér dan verdiende, frisse Orval ! 🙂

16.

Deze top 20 gaat dus over bloggers. Die bloggen over hardlopen. Maar laat ons dit met gerust gemoed maar uitbreiden.

En wel tot: hardlopers waarvan ik vind dat ze een blog zouden moeten beginnen schrijven ! 🙂

En zo zijn we dan aanbeland bij Chris Rogghe.

Een bijzonder straffe madam.

In de krant (Het Nieuwsblad) staat het als volgt opgetekend:

Chris Rogghe is ambtenaar bij het Vlaams Parlement. Vier jaar geleden begon ze met lopen, dankzij een Start to Run-programma. Tegenwoordig traint ze 4 keer per week, soms wel 30 kilometer lang, en ze loopt bovendien ook een dertigtal ‘loopwedstrijden’ per jaar !”

En voor de lezer die het nog niet door zou hebben:

Lopen is voor mij een echte verslaving geworden!

Chris volg ik al lang op social media, met heel veel plezier.
Héél af en toe ontmoeten we elkaar eens in Brussel. Op weg naar of van het werk.
Op weg naar de marathon van Amsterdam liep Chris deze week 118 kilometer.
Of in de woorden van Chris:
Stootweek: zeven trainingsdagen op rij met vandaag als toetje een lange duurloop van 33km. Ruim 118km in één week, nooit gedacht dat ik dit met relatief gemak kon klaarspelen #happyrunner #roadtoAmsterdam #marathonAmsterdam
In mijn eigen woorden zou dat als volgt luiden : #ChapeauChris !

We wensen Chris veel succes en loopplezier on the road to Amsterdam … !

17.

Wie de vergrijzing van onze Westerse bevolking per sé wil associëren met stilzitten en op je oude dag de hele dag op je krent zitten suffen en TV kijken, die raden we stellig aan om deze blog eens grondig te bestuderen:

https://60plusenbewegen.wordpress.com/

Op Instagram beschrijft Annemarie zichzelf als volgt:

AnneMarie Winter : Hardlopen 🏃, wandelen, 4-daagse wandelen , golfen ⛳ , fietsen 🚴, fotograferen, koken, bloggen kortom 48 uur in een etmaal. Lees 📖 mee op…. 60plusenbewegen.wordpress.com

Mooi. U kan het ook helemaal op Facebook volgen, trouwens:
De blog van Annemarie is erg breed: van wandelen (“Airborne wandeltocht“), tot zwemmen (“Swim to fight cancer“), en ja, en zelfs poëzie komt aan bod (over de haiku).
Maar het gaat uiteraard ook over hardlopen, en over fietsen, golfen, fotograferen, reizen, muziek, films, koken, enfin : you name it.
18.
DSC_0138 [524105]De blog van Jeanette Benschop vermeldde ik recentelijk al eens, in mijn blogpost over doorzetten: ik verwees toen naar haar mooie blogpost met de welluidende titel: “Doorzetten of opgeven“.
Jeanette werkt als communicatieadviseur bij een organisatie voor jeugdbescherming. Zij houdt van schrijven, hardlopen en fietsen, maar er blijft tijd en ruimte over voor het goede leven: eten, wijn en uitgaan.
De blogs van Jeanette stralen véél enthousiasme uit.
Op basis van de titel, weet je meestal wel wat je kan verwachten 🙂
Bij voorbeeld het laatste bericht is getiteld:
6 tips om jezelf van de bank te schoppen en te gaan hardlopen“, die blog doet wat de blog belooft : zorgen dat je sito presto in gang geraakt !
Et voilà.
Dit was de tweede ronde.
En nu ?  Nummertje 19 ?  En nummertje 20 ?  Wel, nummertje 19 en Nummertje 20 houden we hélemaal vrij voor u!
Beste lezers, hartelijk dank voor al jullie input, de aanvullingen, de suggesties, en de inspiratie. Laat u vooral helemaal gaan !  
Dit was nog maar het tweede schot voor de boeg. Dus aan alle belangrijke en gewichtige bloggers die ik boenk vergeten zou zijn, neem het vooral niet persoonlijk, en stuur ons zonder dralen de link van uw blog!
Wij nemen die met veel plezier op in dit overzicht van Inspirerende Blogs over Hardlopen !

Met sportieve groeten,

Peter

Advertentie

6 gedachten over “Top 20!

  1. Wat leuk. In jouw top 20 staan. Bewegen was mijn hoofddoel om over te schrijven. Ik kwam er al snel achter dat mijn interesse veel breder is (ik had het kunnen weten) en dat ik veel meer wilde delen. Dank voor de vermelding in de lijst. Groet AnneMarie.

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat was schrikken! 😉. En waar heb je dat oud artikel nog opgesnord. 4 werd 5 en soms 6 keer trainen ondertussen maar met evenveel goesting als toen 😀. Geblogd heb ik een aantal jaar gedaan, maar toen kwam Facebook, Twitter, Instagram en strava en is alles zowel gecombineerd in die 4. Bedankt voor de vermelding Peter ☺

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s