Halve Marathon Brussel: klaar voor de start?


20161001_132912_resizedZo gaat dat dus bij de (halve) marathon: éérst je nummer afhalen in de expo.

En in zo’n expo, daar voelt de hardloper zich thuis zoals een kind in de snoepwinkel.

Of als we voor één keer eens mogen rijmen: zoals de pastoor, in het kinderkoor.

Enfin, wat een paradijs op aarde: al die gloednieuwe loopschoenen, die next-gen sporthorloges, die perfect uitgebalanceerde gels, repen en sportdranken, en al die begeerlijke gadgets, die je toch zeker minstens één keertje gaat gebruiken alvorens ze finaal in de kast te leggen.

Maar mits een fenomenale innerlijke wilskracht, waarvan ik het bestaan nooit heb vermoed, kon ik de totale aankopen inperken tot een min of meer aanvaardbaar totaalbedrag.

Toch één aankoopje vermelden, speciaal voor de smulpapen ons. Deze reep heb ik eens uitgeprobeerd, en eerlijk waar: ik vond het een absolute aanrader.

Helemaal authentiek van smaak: de Authentic Bar. Meer bepaald, met een authentiek smaakje van chocolade en peanut crunch. Héérlijk.

20161001_133244_resizedMoest ik nog niet hardlopen, deze reep zou voldoende reden zijn om er per direct mee te beginnen.

En dit lekkers bevat slechts 400 kcal ! 🙂

Zoals de leverancier zélf zegt – in alle objectiviteit – deze reep bevat een selectie van hoogwaardige ingrediënten, en zorgt voor een geleidelijke energietoevoer, alsook voor een flinke portie antioxidanten !

20161001_131338_resizedJezelf volproppen met chocolade en  peanut crunch met de aangename gedachte dat je je oxidanten-niveau aan het opkrikken bent, dat is een fijn psychologisch mechanisme, als u het mij vraagt.

Het voordeel van een vroeg bezoekje aan de expo op zaterdag, is dat er dan geen al te lange wachtrijen op je zenuwen werken. Op vijf minuten heb je je nummer, dan nog even snel je t-shirt passen, en hopsakee, klaar om in alle rust de kraampjes bezoeken, en overal uitgebreid verstandige, en minder verstandige vragen stellen. Wie beweert dat domme vragen niet bestaan, heeft nog nooit een expo bezocht in mijn charmant gezelschap.

20161001_125507_resizedKleine maar fijne expo. Dit keer was er zelfs ruimte voor kunstVincent Dogna is zowel kunstenaar als hardloper.

Kort samengevat: “It is in the marathons that Vincent draws his inspiration. But where most artists see a platoon on the starting line, or a queue of runners stretching towards the finish, his artistic look is different, because it is that of a passion for the road race, Vincent took tens of bibs and ran thousands of kilometers!

Vincent combineert dus zijn passie voor het hardlopen met zijn passie voor de kunst. Twee vliegen in één klap, zo zeggen ze dat, in de volksmond.

En zoals u tevens zal observeren, Vincent is niet te beroerd om de bevallige dames van de Maraton di Roma een warm hart onder de riem te steken!

Aangenaam kennis maken, Vincent.

Kunst en sport, een straffe combinatie, als je het mij vraagt.

20161001_165209_resizedEn nu, klaar voor de start?

Neen, niet echt. Zoals Murphy dat prima geregeld heeft, scharrelde ik gratis en voor niets een flinke verkoudheid op.

Niet ideaal. Maar we gaan er natuurlijk toch het beste van maken!  Niet voor niets kreeg ik gisteren in de Expo een mooi kaartje met de inspirerende woorden “You are stronger than you think“.

Laat ons hopen!

Met sportieve groeten,

Peter

Advertentie

2 gedachten over “Halve Marathon Brussel: klaar voor de start?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s