Wanted !


wantedDames en heren, u wist het al, of nog niet, maar sinds kort kan u geheel vrijblijvend een kijkje nemen op de nieuwe website van de Federale Politie:

Belgium’s Most Wanted“.

Als u vindt dat uw buurman links of uw buurvrouw rechts zich toch maar zonderling gedraagt, of als u vindt dat uw buurman of uw buurvrouw een verdacht sujet tout court is, dan kan u op deze website visueel nakijken of er reden tot ongerustheid is.

Image result for albert heijn test aankoopWij hebben deze profielen eens goed bekeken, en eerlijk gezegd, als u er eentje herkent, dan is er reden tot ongerustheid.

De profielen in kwestie hebben zich niet beperkt tot het meenemen van enkele blikjes Basic Knackworsten in de Albert Heijn, zonder die te betalen. In casu, 0,24 euro per 10 stuks tijdens de controle van Test-Aankoop, en 0,79 euro per 10 stuks na het vertrek van de controleur.

Dat is maal drie!

Enfin, laten wij een kat een kat noemen: als de sympathieke Dmitrj die naast u woont toevallig de gezochte Dmitrj Shtil is, dan is dat slecht nieuws.

In het licht van het palmares van deze meneer, lijkt het dan aangewezen, en in uw eigen voordeel, dat u dit even meldt aan de Federale Politie.

Wat ik wél bemoedigend vond is dat de website het nadrukkelijk bevestigt: “Discretie wordt gegarandeerd“.

Dat lijkt me een prima afspraak.

Nu, volgens een hacker, met de welluidende naam Eskimo, en laat ons met z’n allen hopen dat dat slechts een schuilnaam is (anders moeten we zijn ouders maar mee op de website zetten, vind ik), is de beveiliging van de identiteit van tipgevers ruim onvoldoende.

Dat zouden ze toch moeten fixen.

Zo niet, dan zullen er véél mensen afhaken en denken, We zullen het maar zo laten, met die Dmitjr Shtil willen we liever géén ruzie“.

Image result for belgium’s most wanted nieuws vrtIn de krant lazen wij recentelijk een boeiend artikel over het bewuste FAST-team, oftewel het Fugitive Active Search Team van de federale politie.

Opgericht in het jaar 2000.

Daarvoor, dames en heren, leefden wij ronduit in de Middeleeuwen:

“Tot dan toe was er in België geen enkele politiedienst die zich bezighield met de opsporing van voortvluchtigen. Ontsnapte gevangenen en voortvluchtige veroordeelden werden hoogstens geseind en gearresteerd na een toevallige politiecontrole. Vele voortvluchtige zware criminelen bleven op die manier buiten schot“.

Die laatste uitdrukking vind ik wel een mooie woordspeling, in de gegeven context.

Maar goed, amper 16 jaar later, heeft er tijdens de jaarlijkse brainstorm toch iemand het sprankelende idee geopperd:

“En als we nu eens een website maken, met een foto van de meest gezochte en de minst gevonden profielen? Dan kunnen de mensen ons – discreet ! – contacteren als ze iemand herkennen?”

En aldus geschiedde.

Met onmiddellijk succes!

Zo ziet u maar, dames en heren: een goed idee schuilt soms in een klein digitaal hoekje!

Met streng beveiligde groeten,

Peter

2 gedachten over “Wanted !

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s