2016 was het Topjaar van … ?


peter-en-jarne-vossemDames en heren, was 2016 geen absoluut Topjaar?  Ik geloof het wel!

Voor u beste lezer, was 2016 meer bepaald het Topjaar van …? Ja, van wat, eigenlijk? Van de Liefde?

Wil u dat eens aanvullen, als ik dat mag vragen? Want ik ben benieuwd. En eerlijk is eerlijk: ik zou er graag een kort maar pittig blogje over schrijven.

Waar kwam Facebook nu weer mee af, trouwens? Een filmpje over 2016, dat ik zou moeten posten als het van hen afhangt.

Wat een flauw, zoutloos filmpje. Bij Facebook hebben ze volgens mij een flinke bug in de software, want mijn filmpje bevatte alleen maar foto’s van hardlopers, foto’s over hardlopers, foto’s van loopwedstrijden, en foto’s van mezelf, aan het hardlopen.  En het Leven was in 2016 zoveel méér dan hardlopen!

We geven alvast enkele voorbeelden.

Here we go …

1. 2016 was het Topjaar van de … Lieve, fantastische mensen die mij nauw aan het hart liggen

En dan kan ik alleen maar aanstippen dat ik bijzonder veel chance had om samen te kunnen zijn met Kathelijne (“Dankbaar“).

20161030_134247_resizedQua engelengeduld gaat de gouden medaille naar haar, met zoveel voorsprong dat we eigenlijk niet meer over zilver en brons kunnen spreken, of het wordt gênant.

En ik denk nu spontaan aan de kinderen, die zowaar méé begonnen te bloggen, over Giri en Leo, en over het verhaal van de 10 paardjes.  Memorabele momenten: je zoon die de eerste keer een 5 km jogging meedoet voor het goede doel (“11.11.11 Vossem”), of die mee KV Mechelen gaat aanmoedigen (“Yannick“).

Of de dochter die vol trots haar kunstwerkjes tentoon stelt (“Kunst“).

Dan denk ik aan m’n ouders die vol liefde bezorgde vragen stellen, die er in wezen toch op neerkwamen: of alles nog (min of meer) in orde is, daar in de warrige bovenkamer, met al dat hardlopen en zo.

2. 2016 was het Topjaar van de … Fijne, lieve, NIEUWE mensen die ik mocht leren kennen!

20161030_134310_resizedUiteraard: elk jaar opnieuw ontmoeten wij nieuwe mensen, en kruisen nieuwe mensen ons pad.

Ontmoetingen die je graag zo snel mogelijk wil vergeten, of omgekeerd: die je leven plots, onverwacht, een heel nieuwe wending geven, in de positieve zin.

Plots hadden wij dit jaar een echte topcoach (“Benny“)! Wat een verandering ten goede … !

We maakten kennis met Tina, en met Claes.

En Dimitri, en zijn gevecht tegen diabetes.

Er was Jaike. Een prachtige jonge vrouw. Wat inspirerend om te zien hoe ze vocht, de schoonheid van het leven bleef zien, genoot van het leven. Hoe rot, onrechtvaardig, dat zij die “ongelijke strijd” tegen een bijzonder laag-bij-de-grondse ziekte moest verliezen.

PetraMolWij liepen ook vele topondernemers en onderneemsters tegen het lijf (“Petra“, “Yamina“)! Wat een inspiratie, en wat een energie gaf dat …

Helaas, we kunnen hier niet iedereen opnoemen … Zo dadelijk vergeten we Gert nog, of Dempsey, of Michiel, of Katrien, of …

De tientallen mensen die ik nu even niet vermeld: sorry, sorry, en nog eens sorry. Don’t take it personal, ’t is alleen maar dat ik NU al feedback krijg dat het aan mijn blogs te zien is, dat ik marathons loop, anders gingen we nog even door!

3. 2016 was het Topjaar van de … Brieven

eliudJa, we hebben in 2016 héél wat brieven geschreven. Met bijzonder veel plezier. Dat ik ontdekte hoe fijn het is om brieven te schrijven, dat heb ik natuurlijk aan de enige echte Liesbeth te danken.

Ik zou durven suggereren: bezoek zeker haar mooie website Martha’s Woordenwinkel eens!

Wat gingen er véél brieven de deur uit!

Naar Paul Magnette, de man die Wallonië op de Europese en op de Canadese kaart zette, en naar Trixie Whitley, de dame met de hemelse stem, en naar haar mannelijke tegenhanger, Arno.

Naar onze goede kindervriend uit Spanje, Sinterklaas.

Naar Prins Laurent. Enzovoort en zo verder, het hield niet op.

nicolienEn naar mijn held: Eliud Kipchoge.

Naar Nicolien, de hardloopster die zich niets aantrekt van het puberale, laag-bij-de-grondse schelden en treiteren, en die gewoon doorgaat. Hoe mooi was dat? #Chapeau.

En ook mooi, bijna àl die mensen hebben geantwoord. Behalve die dekselse Donald, natuurlijk, die liet Melania antwooorden!

De brief naar de Sint was amper vertrokken, of wij ontvingen al een antwoord (“Brief van de Sint“)!

4. 2016 was het Topjaar van de … Nieuwe bestemmingen

Tokyo - Tempel2016 was genieten van korte tripjes, en toch ook (dat was even geleden) van vakanties die naam waardig.

We maakten kennis met het land van de rijzende zon, Japan (“Running in Tokyo“). De marathon was niet wat we er van verwacht hadden, maar wat een mooie vakantie!

Beter zo, dan omgekeerd, kunnen we nu wel zeggen, van op een beetje meer afstand ! 🙂

blog-copenhagenEnkele dagen Sevilla, ook heel mooi. Weet u het nog, wat NO8DO betekent? Wij wel. Wij hebben daar bij meer dan 40 graden langs de Guadalquivir gelopen, en onze hersenen kunnen het nog steeds reproduceren, wat NO8DO betekent ! 🙂

Nu u weer! 

Een weekendje Copenhagen. Het land van Lego en Borgen. Even helemaal ontspannen, en snel een halve marathon meepikken.

En er was Frankfurt natuurlijk, vooral gekend voor zijn vlakke stadsmarathon, waar je mooie tijden kan neerzetten, als er een ijzersterke haas meeloopt.

wp-1471205157183.jpgNaast de kleine dorpjes (Gent, Antwerpen, Brussel), bracht de loopsport ons ook in de grotere steden, zoals Middelkerke, Droeshout, Zoutleeuw, Sint-Niklaas, Diksmuide, Machelen, enzovoort en zo verder.

De zomervakantie in Frankrijk en in Spanje: ook een hoogtepunt van regelrechte quality time.

De tientallen steden en dorpen die ik nu niet vermeld: sorry, sorry, en nog eens sorry. Don’t take it personal, ’t is alleen dat ik NU al feedback krijg dat het aan mijn blogs te zien is, dat ik marathons loop.

5. 2016 was het Topjaar van … Wij durven het niet zeggen

VoetenWij durven het bijna niet zeggen, dames en heren, kuis in het gemoed als wij zijn.

Maar als er al eens een stukje verscheen in de trant van “Sex voor, of na de marathon“, of richting “Vreemdgaan“, of genre “Vluggertje“, dan moest men zich bij WordPress telkens reppen om er nog snel een server bij te plaatsen, of het hele zaakje zou roemloos ten onder gaan.

“Sex sells”, weten de marketing boys & girls onder u, en dat is in 2016 ruim gebleken!

Voilà.

2016 was een jaar vol adrenaline. De strijd tegen kanker (“Samen trappen tegen kanker“) ging uiteraard verder. Bij EVA vzw trachten we werk te maken van een wereld met méér plantaardige én heerlijke voeding. Enzovoorts, en zo verder !

Nu is het aan u, dames en heren.

2016 was voor u het Topjaar van … ?

Wel, wij vernemen het graag!

Met sportieve groeten,

Peter

Advertentie

6 gedachten over “2016 was het Topjaar van … ?

 1. heel mooi overzicht, Peter! Je weet toch telkens een gevoelige snaar te raken en tegelijk een luchtige toon aan te houden. De max!
  Voor mij was 2016 het jaar van … Grenzen verleggen. Met veel goesting heb ik op verschillende domeinen mijn grenzen verlegd, zowel sportief (2 marathons in 1 jaar, 2 best tijden), als ondernemer (startup doorbraak, nieuwe partnerships aangegaan, mezelf continu heruitvinden) en als sociaal dier (vele nieuwe warme contacten gelegd zoals o.a. met jou, een eigen blog gestart). Dat alles kon alleen maar op een stevige basis van een top gezin, familie en vrienden!

  Geliked door 1 persoon

 2. toen je nog heel klein was, waar is de tijd…?, kregen we jaarlijks een nieuwjaarsbrief – ik heb ze trouwens allemaal bewaard, misschien eens tonen aan onze kadetjes…? – en nadat er intussen zovele jaren verstreken zijn volgt er nu een ‘dankbare’ afsluiter van het voorbije jaar… ‘speelse bever’ zegt het gevat: ” je weet een gevoelige snaar te raken op luchtige toon. De max!” Ik zou het niet beter kunnen verwoorden. en trouwens, ook als hummeltje was je een verstrooide professor, maar met een ‘rijke’ en ‘fijne’ bovenkamer. mooi. houden zo!

  Geliked door 1 persoon

 3. Goh Peter… dankjewel voor de mooie reflecties! En for the record: ik neem niets persoonlijk! 😉
  Voor mij was 2016 vooral het Topjaar van de vriendschap. Mocht ik er ooit al aan getwijfeld hebben: ik heb vrienden, en het zijn topvrienden! Samen met die vriendschap was het ook het jaar van de sport. Fietsen en lopen. Ik kan dat gewoon. Daar moet je zo oud voor geworden zijn om dat eindelijk te beseffen. Beter laat dan nooit zeker? 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s