Doen, Harry!


prince-harry-allegedly-to-race-in-morocco-next-yearBeste Harry, wat heb ik nu weer gelezen, in de gespecialiseerde pers?

Prins Harry en Meghan Markle (de actrice uit ‘Suits’) zijn samen op vakantie. Volgens Britse media is het stel naar Noorwegen gereisd, om naar het Noorderlicht te kijken.

Menen ze dat nu?

Afbeeldingsresultaat voor noorderlicht noorwegenHarry, ik denk dat jullie daar in Noorwegen vanalles en nog wat gaan doen, behalve naar het Noorderlicht kijken.

In ieder geval, ik wou u graag even bedanken. De voorbije jaren heb ik met bijzonder veel plezier uw strapatsen gevolgd. Okay, af en toe was het er een beetje over, zoals die keer toen u naar een verjaardagsfeestje ging in volledige Nazi-outfit. Dat had u zelf kunnen inschatten, dat daar miserie van zou komen.

Recent las ik dat u naar Eton College ging.

Eton CollegeDeze school werd gesticht in 1440 door koning Henry VI als een liefdadigheidsschool, om gratis opvoeding te bieden aan een zeventigtal arme studenten.

Ergens onderweg zijn ze dan toch van doelpubliek veranderd, heb ik de indruk.

Uw favoriete sporten waren daar naar verluidt polo en rugby. Over polo gaan we het niet hebben. Een sport waarbij je een ander (een paard, dan nog) het vuile werk laat opknappen, dat kunnen wij geen sport noemen.

Rugby. Dat doet mij denken aan mijn jonge tijd. Nostalgie.

Toen ik lid was van de KSA. Bij de KSA zeiden wij:

KSA is goe, Scouts is boe!

Die konden ze in hun zak steken, bij de Scouts.

Afbeeldingsresultaat voor rugby all blacksIn de zomer, als wij op kamp gingen, werd er traditioneel een spelletje rugby gespeeld. Dat was niet gelachen. Wij, jonge kerels, tegen de leiding: volwassenen, quoi!

Daar speelde een zeker Igor mee, wij hanteren voor het gemak een fictieve naam, misschien leeft hij nog. Ongeveer 1 meter 70 hoog, en helaas, ook ongeveer 1 meter 70 breed.

Die Igor, die speelde niet voor de leute en voor het plezier. Als Igor kwam aangestormd, dan zorgden onze niet zo best aaneengesloten gelederen meestal spontaan voor een vlotte doorgang.

Liever een bange KSA’er, dan een dode KSA’er, daar waren wij het over eens.

Afbeeldingsresultaat voor rugbyWelgeteld één keer dacht iemand tegen beter weten in, weet je wat, ik probeer ‘m eens tegen te houden.

Harry, dat is bij één poging gebleven. Broembroem, in allerijl van ons pittoreske Ardeense dorpje, in the middle of nowhere, naar het eerste stadje waar een ziekenhuis mét spoedopname aanwezig was.

Om daar helaas te moeten vaststellen dat er een stuk lip – in de chaos en in de paniek – wad achtergebleven in de struiken, waarin het onfortuinlijke slachtoffer was beland. Dat is nog een hele miserie geweest, Harry.

Bij de eerstvolgende gelegenheid lieten wij Igor weer vrijelijk passeren. Hij gelukkig, wij gelukkig.

Afbeeldingsresultaat voor olifantMaar soit. Als het goed is, dan zeggen we het ook natuurlijk: het is met veel plezier dat ik las dat u en uw madame maar liefst drie weken vrijwilligerswerk zijn gaan doen in Malawi!

Naar verluidt hebben jullie daar 250 olifanten verhuisd.

Hoedje af, Harry.

Ik zou er al flink tegen op zien om één olifant te verhuizen.

Als die niet meewerkt, begin er maar aan.

250 dan nog, daar zou ik zelfs niet aan beginnen. Dan belde ik wel gauw een verhuisfirma, denk ik. En dan drie weken het land en zijn inwoners wat beter leren kennen, met de Lonely Planet in de hand.

Waarom moesten die olifanten trouwens per sé verhuizen? Dat vraag ik me nu ineens af. Dat werd natuurlijk weer niet vermeld, in dat artikel. Wilden die olifanten wel verhuizen, of was het een verplichte evacuatie? Of hielden die olifanten een referendum, en kozen er 250 leden onverwachts om de kudde te verlaten, na een populistisch praatje over ….? Of neen, laat maar. Dit zal u misschien niet grappig vinden.

Iets anders. Hoe zit het eigenlijk met u en de sport, Harry? Ik lees en hoor overal dat u zo’n sportieve type bent? Maar in een filmpje waarin u de marathon van Londen bijwoont (niet: meeloopt!), antwoordt u doodleuk:

Ik kijk graag naar de mensen die toekomen, vanuit de pub, met een frisse pint.

Allez, Harry. Dat is niet serieus hé.

Afbeeldingsresultaat voor marathon des sablesGroot was dan ook mijn respect en bewondering toen ik begin 2016 las dat u gaat deelnemen aan de enige echte MDS, de Marathon des Sables, een van de zwaarste ultra’s ter wereld, dwars door de woestijn.

Maar liefst 257km,in 6 dagen.

Wat dapper. Loodzwaar. Zelf zou ik er nooit aan beginnen. Je moet daar trouwens al je spullen zélf dragen, hé! En je krijgt per dag maar een (héél) beperkte hoeveelheid water om te drinken, om te koken, en om je te wassen. Dat wassen, dat zou ik als eerste schrappen.

Maar enkele dagen geleden vroeg men aan de organisator, Patrick Bauer, of u nu mee zal doen, of niet: “Avec ou sans le Prince Harry?” En het antwoord luidde: “Je ne sais pas …”?

Hmm. Ik hoop zo dat u zal deelnemen.

Doen, Harry!

Ik ga voor u supporteren.

Met sportieve groeten,

Peter

Uneven

2 gedachten over “Doen, Harry!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s