Marathon Meerssen – in gesprek met Lisbeth


squirrel 2Beste lezers,

We zijn terug van weggeweest, en gezien de vele bezorgde vragen of we in Prospect Park niet zijn aangevallen door een agressieve eekhoorn, willen we het graag even publiekelijk bevestigen: neen, alles in orde, we zijn niet aangevallen door de “unusually aggressive squirrel”.

(“New York squirrel attacks five in Brooklyn’s Prospect Park“).

Een eekhoorn die joggers aanvalt, ik kan me er niet direct iets bij voorstellen. Zo’n agressieve eekhoorn, wat doet die dan? Met eikels gooien? Boksen, met z’n kleine voorpootjes?

En wat doe je dan? Even rondkijken of Michel Vandenbosch van Gaia niet in de buurt is, en als de kust veilig is: maat 43 (of iets meer, of iets minder) optillen en laten neerdalen op die agressieve eekhoorn?

Training 1-8-2017Enfin, het leven gaat verder, en volgens een City Health Official is het beestje ondertussen naar de eeuwige jachtvelden vertrokken.

Hier stond er vandaag een fijne training op het programma, op weg naar Marathon Meerssen (op 8 oktober).

Eerst vijf kilometer inlopen, dan een temporun van 3 km, en tot slot 3 keer 800 meter. We zijn nu een tweetal maanden aan het trainen voor de Marathon Meerssen, ongeveer halverwege.

Tijd om even van gedachten te wisselen met Lisbeth Evers. Lisbeth is Voorzitter, en zij vertelt ons in deze blog meer over Marathon Meerssen.

1. Wie is Lisbeth?

Een vrouw die graag actief is, ik hou van wandelen, fietsen, hardlopen … Lekker naar buiten, de natuur in, alleen, met mijn hond, of met loopmaatjes.

Foto Lisbeth1bisDaarnaast houd ik van studeren, lezen, en dingen uitzoeken.

Ik ben positief, en ik probeer het leven simpel te houden, ik hecht weinig waarde aan spullen, en ik kan genieten van kleine dingen.

In het dagelijks leven ben ik universitair docent bij de universiteit van Maastricht (faculteit psychologie en neurowetenschappen). Binnen mijn vakgebied bestuderen we de hersenprocessen die ten grondslag liggen aan ons denken, zoals geheugen, beslissingen nemen.

Op de afdeling waar ik werk (psychofarmacologie) bestuderen we de invloed van drugs (zoals cannabis, cocaïne en XTC) en medicijnen (zoals slaappillen en Ritalin) op de werking van onze hersenen en de gevolgen hiervan op het denken.

2. Wat betekent hardlopen voor jou?

Foto_Lisbeth3bisIk ben acht jaar geleden begonnen met hardlopen en sinds vier jaar ben ik lid van Atletiek Maastricht.

Hardlopen heeft me heel veel gebracht.

Uiteraard ben ik fitter geworden.

Maar daarnaast heeft het me ook meer zelfvertrouwen gegeven, ik ben socialer geworden, en ik heb mezelf beter leren kennen.

Maar allereerst is hardlopen voor mij genieten van het in beweging zijn, je lekker moe maken, en de voldoening daarna.

3. Hoe ben je bij Marathon Meerssen betrokken geraakt?

Voordat ik als bestuurslid bij de marathon betrokken was, heb ik zelf een aantal keren meegelopen met Marathon Meerssen (10K en halve marathon).

Een leuke en goed georganiseerde wedstrijd in het dorp waar ik ben opgegroeid. Dus toen ik gevraagd werd voorzitter te worden, heb ik hier niet lang over hoeven na te denken.

4. Zo’n marathon organiseren, wat komt daar allemaal bij kijken?

Uiteraard komt daar veel bij kijken, er is veel te regelen. Daarom is ons bestuur opgedeeld in verschillende commissies.

Zo hebben we de commissie Logistiek (parcours, begeleiding op parcours, verzorging van de lopers, inrichting markt, medische ondersteuning/EHBO), de commissie vrijwilligers (wie, wat, waar, wanneer), PR en communicatie (website, facebook, nieuwsbrief, flyers, regionale kranten etc.), de sponsor commissie, de commissie Jeugd en Juniorenloop, de commissie Businessrun, het wedstrijdsecretariaat (inschrijvingen, startnummers), wedstrijdleiding, en het dagelijks bestuur (secretaris, penningmeester, voorzitter). Daarnaast houden nog een aantal mensen zich bezig met de VIP tent (catering, uitnodigingen, bediening).

5. Wat zijn de troeven van deze marathon ?

De marathon van Meerssen is een goed georganiseerd evenement, met een uitdagend en mooie parcours, start en finish op de sfeervolle markt in Meerssen, en naast de vele recreanten staan ook de regionale toppers aan de start.

6. Naar de toekomst toe, wat zijn de ambities?

We willen zoveel mogelijk mensen laten profiteren van hardlopen en van de voordelen dat een actief leven geeft. Dus niet alleen de gezonde mensen die nu al veel bewegen, maar ook bijvoorbeeld de jeugd, mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zoals mensen met een zware zorgtaak waarvoor samen met lotgenoten sporten veel oplevert, of mensen met gezondheidsproblemen.

7. Welke boodschap heb je, voor wie deze wedstrijd zou overwegen?

Zorg ervoor dat je met minimaal twee doelen aan de start staat. Niet alleen ‘een snelle tijd’ of ‘de hele afstand blijven rennen’, maar bijvoorbeeld ook ‘kijk om je heen en geniet’ of ‘motiveer een ander’.

Zo wordt je wedstrijd altijd een succes!

8. Hoeveel Belgische deelnemers waren er, vorig jaar?

Vorig jaar waren er 45 Belgische deelnemers, voor alle afstanden.

Foto Lisbeth2bisbisDankjewel, Lisbeth.

Welnu, beste lezers, 45 Belgische deelnemers, is dat niet ronduit affrontelijk?

Zo’n mooie marathon, en zo dicht bij huis, allez?

Dus wie op 8 oktober nog geen loopplannen heeft: als de bliksem naar dit adresje:

https://marathonmeerssen.nl/inschrijven !

Doen hé!

Met sportieve groeten,

Peter

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s