Interview met Sinterklaas


SintDag lieve Sint!

Dag brave jongen. Allez, “braaf”, dat hoop ik dan toch?

Wel, dat kan u toch lezen in uw Grote Boek?

Och ja, dat is waar. Wacht, ik zoek het even op. Ola. Wat lezen wij hier ? “Peter is een lekker ding. Dat atletisch gebouwde lichaam alleen al, brrrr!”

Oesje. Wie heeft dàt geschreven, lieve Sint?

Een zekere Kathelijne, uit Tervuren.

Amai, daar ga ik van blozen, Sint! En, wat staat er nog zoal in uw Grote Boek?

Jij bent nogal nieuwsgierig. Wacht, ik zoek het op. Ha, hier zie. Eén van de lezers van uw blog: “Peter is een brave jongen. Hij schrijft soms wel rare dingen. Lijkt me nogal verward in de bovenkamer. Nu, onze Lieve Heer heeft zijn getal nodig, natuurlijk. Maar dat die blogs altijd over zijn Kathelijne moeten gaan, dat werkt soms ferm op de zenuwen”.

Ach, lieve Sint. Neemt u het mij niet kwalijk. De liefde hé.

Tja. Trek het je niet aan, Peter. De Liefde, met een grote L. Dat is zo schoon hé. Zelfs op mijn gezegende leeftijd kan ik mij daar nog over verwonderen. Maar ja, niet iedereen heeft evenveel geluk op dat vlak. Die lezer van jou heeft misschien een kreng van een heks in huis?

Ja, dat zou kunnen. Hoe gaat het trouwens met u, lieve Sint?

Slecht.

Oei, how come?

Miserie. Met één van mijn zwarte pieten. Met regenboogpiet, meer bepaald.

Ola. Regenboogpiet. Zo’n voorbeeldige piet. Wat scheelt er?

Grensoverschrijdend gedrag. En nog geen klein beetje. Amai, Peter, ik dacht dat ik in al die jaren echt àlles had meegemaakt.

Allez, zeg. Nondepiep. En nu?

Een hele miserie, natuurlijk. Enfin, ik heb ‘m terug naar Spanje gestuurd.

Lap. Zeg, lieve Sint, als ik zo vrij mag zijn om u dat op de man af te vragen: bent u zelf nooit in de verleiding geweest om vanuit uw invloedrijke & machthebbende positie het roofdier in uzelf de vrije loop te laten?

Ik? Neen hoor. Ben je gek. Allez, op mijn leeftijd. Daar ben ik veel te oud voor. Vroeger, dat was iets anders. In mijn jonge jaren, als ik te gast was bij een gezin waar de dochter des huizes mij de ogen uitstak, dan was het inderdaad soms lastig om te weerstaan aan de zoete verleiding. 

Maar u was daar steeds standvastig in, als een rots in de branding, quoi?

Wel, het is te zeggen. Niemand is perfect. Zelfs de Heilig Sint niet. (Diepe zucht.) Het is in het verleden wel eens fout gegaan. Dat moet ik eerlijk toegeven. Maar met de hand op het hart: dat waren dan steeds door beide partijen gewenste intimiteiten. Zoals die keer dat …

Jaja, het is goed. We’ve got the picture. Er lezen misschien kindertjes mee, lieve Sint.

Och ja, dat is waar. Maar goed, terzake. Wat kan ik voor u doen, Peter?

Wel, lieve Sint, aangezien ik héél braaf ben geweest, had ik gedacht aan een kleine yacht. Die hoeft geen miljoenen euro’s te kosten, hoor. Integendeel. Dat mag gerust een occasie zijn. Een klein en bescheiden bootje is al lang goed, als het maar knus en gerieflijk is. Als de stress me eventjes te veel wordt, dan kunnen wij een deugddoend & rustgevend boottochtje maken, et voilà.

Ik zal er over nadenken. Vroeger kreeg ik dat geregeld, ik had daar speciaal een vennootschapje voor opgericht in Panama, maar de laatste tijd is dat toch minder evident.

Oh ja, da’s waar, daar had ik nog niet eens aan gedacht.

Tja. Vroeger kraaide daar geen haan naar. Als ik iemand een pleziertje kon doen op een fiscaalvriendelijke manier, dan was iedereen al lang blij. 

Ik begrijp het, lieve Sint. De tijden veranderen. Maar à propos, mag ik u nog iets anders vragen?

Zucht. Zullen we niet éérst eens kijken of die yacht geregeld geraakt?

Wel, het is nog iets héél kleins. Maar het is wel belangrijk voor mij.

Laat me raden. Weer zoals vorig jaar? “Een marathon onder de drie uur”?

Euhm. Ja. Is dat moeilijk? U zou mij daar een héél groot plezier mee doen. En u zei het zelf, het stond in uw Grote Boek: ik ben SUPER braaf geweest.

Pfff. Zagevent. Enfin, ik noteer het. Maar ik kan niets beloven, hoor. Goed slapen, voldoende rusten, gezond eten, en vooral, hard trainen. Dat zal je allemaal zelf moeten doen. Ik zal zien wat ik kan doen.

Dankjewel, lieve Sint, dankuwel. You rock!

Het is al goed. Nu moet ik dringend weer aan het werk, dit is de drukste periode van het jaar. Op mijn oude dag is dit een helse job, hoor. Dat wordt vaak onderschat. En net nu ben ik m’n allerbeste zwarte piet kwijt. Had ik dat al verteld?

Ja, dat had u verteld.

Ik word oud, Peter. En vergeetachtig. 

Geen probleem. Alle begrip. Keep going. Nog een hele fijne dag, en bedankt voor uw kostbare tijd, lieve Sint!

Graag gedaan. Allez, tot in den draai, Peter!

======

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s