Trail de Chaumont-Gistoux


Foto Chaumont-Gistoux 8Beste lezers,

Wat een marathongeweld, vandaag! Antwerpen, Düsseldorf, Londen, Hamburg, Krakau, het leek wel de marathon-hoogmis van het jaar, dit weekend.

Bij deze: wij hopen dat iedereen een fijne ervaring achter de rug heeft, dat het big fun was, en dat wie z’n PR wou breken, daar glansrijk in geslaagd is!

Nu, een jaar geleden liepen wij in Chaumont-Gistoux (link naar het verslag) een trail, met als conclusie:

“Een heel mooie trail, voor de liefhebbers van ultra-technische stukjes misschien toch niet voldoende uitdagend, maar voorts, een heel fijne ervaring, met dank aan de prima organisatie, deze trail gaan we in de toekomst nog opnieuw agenderen!

En nu kunnen jullie over deze blogger véél lelijke dingen zeggen, maar niet dat ik geen man van m’n woord ben, en aldus stonden wij vandaag netjes aan de start van de Trail de Chaumont-Gistoux.

Foto Chaumont-Gistoux 6

Het programma was behoorlijk veranderd tegenover vorig jaar, nu kon je voor een heel nieuwe formule kiezen, “The Loop”, en die loop was 11 km lang. Als je ‘m één keer deed, kon je dus een trail van 11km lopen, wie ‘m twéé keer deed, kon 22 km lopen, en wie ‘m drie keer deed, kon 33 km lopen. Wie ‘m graag vier keer wou lopen had dikke vette pech, want dat mocht niet.

Zelf koos ik, behoudsgezind en conservatief als ik ben, voor de formule The Classic, van 23 km. Aangekomen in Chaumont-Gistoux, veranderden ze op het inschrijvingsformulier de “23” meteen in “24”, en de realiteit overtrof dit zelfs nog, mijn Polar gaf bij aankomst 25 km aan.

Aangezien ik amper twee weken geleden nog de marathon van Enschede liep, was de afspraak met Benny om deze trail rustig te lopen, als een soort training. En de lezers mogen het gerust weten, deze blogger is een man van z’n woord, en aldus vertrokken wij vandaag aan een gezapig tempo.

Genieten van de natuur was de boodschap, en de eerste 5 km was in feite één lange opwarming, met voortdurend een mooie, lage hartslag. Edoch, zoals dat gaat in het leven, de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen.

Halverwege was er namelijk een deelnemer met wie ik in een kat-en-muis-spel verzeild geraakte. In de afdaling was hij veel sneller, maar bergop was ik dan weer ietsiepietsie sneller, en zoals dat soms gaat in de loopsport: dat werd uiteindelijk toch een persoonlijke kwestie. We wisselden voortdurend, en eerlijk gezegd, véél goesting hadden wij niet, om deze vlegel zomaar te laten gaan …

Af en toe versnelde ik enkele meters, bij wijze van vriendschappelijke speldenprik, en dan liet ik de jongeman mij weer inhalen. Geleidelijk aan hoorde ik de ademhaling van de jongeman in kwestie zwaarder en zwaarder worden, en zo rond km 21 hebben we de beentjes dan eens los geschud, toen ging ik twee kilometer voluit, en klaar was kees, “game over”, zoals de jeugd dat zegt, et voilà, gedaan met dollen. Uiteraard ging m’n hartslag dientengevolge een héél klein beetje te hoog, maar goed.

De laatste kilometer, de 25ste van de (officiële) 23 km, was best pittig, met een bijzonder steile klim, en toen kwam de finish in zicht.

Nadien zag ik dat ik in de deze trail als vierde was geëindigd, daar was ik tevreden mee, zij het dat de organisatoren mij een redelijk Chinees type vinden, want ik sta in de rangschikking onder “De Gloof”:

Foto Chaumont-Gistoux 7

De finish was een soort van paradijs:  snoepgoed, chocoladecake, wafels, bananen, rozijnen, sportdrank, we hebben ons daar toch wel even laten gaan, vrees ik 🙂

Foto Chaumont-Gistoux 4En dan kwam natuurlijk het fijnste moment van zo’n trail: een zààààlige, warme douche.

Chaumont-Gistoux: zo’n mooie omgeving daar om te lopen. Bos in, bos uit, af en toe tracks, maar toch ook veel stukken gewoon asfalt, dus een heel intense trail is het niet.

Desalniettemin, toch een mooie ervaring, dus wat mij betreft is de conclusie van deze blog:

“Deze trail gaan we in de toekomst nog opnieuw agenderen!”

Nu twee dagen rust, en dan vliegen we er opnieuw in.

Foto Chaumont-Gistoux 5Alhoewel geluk niet voortspruit uit materiële zaken, komt de aankoop van nieuwe loopschoenen toch behoorlijk dicht in de buurt, als u het mij vraagt.

Enfin, om een lang verhaal kort te maken, het is de Adidas Adizero Tempo 9 geworden, die gaan we combineren met de schoenen die ik al heel lang gebruik, en tot grote tevredenheid, de New Balance 890.

Zo, dan wensen wij alle lezers een fijne week, de marathon-hero’s wensen wij een vlot herstel toe, dat iedereen snel weer op de been mag zijn, en bij leven en welzijn, let’s keep on running!

Met sportieve groeten,

Peter

Een gedachte over “Trail de Chaumont-Gistoux

  1. Als eerste wil ik zeggen… Wauw wat een prestatie, kan ik enkel van dromen, zelfs al lag ik niet in de lappenmand.
    Ten tweede… Wat heb ik genoten van je blog, aangezien ik aan de zetel gekluisterd ben door een barstje in mijn enkel, en je Netflix op den duur ook wel beu raakt, ben ik begonnen met het lezen van je blog. Het maakte me aan het lachen, een hele prestatie gezien mijn humeur zich op een waar dieptepunt bevindt. Nuja samengevat wou ik eigenlijk zeggen: bedankt! Want lezen over lopen met hier en daar wat zeer nuttige uitweidingen, komt het meest in de buurt van zelf lopen 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s