Dankbaar


WenenWat is het vandaag een warme en mooie dag.

Een moment van dankbaarheid, en even stilstaan.

Twee jaar samen.

Met de enige echte Kathelijne. Twee heel mooie jaren, om op terug te blikken. Zoveel mooie momenten. Hoe je zoiets voelt, vanaf dag één: “Klik“. Zoiets.

“Dit is het, dit vind ik erg fijn”. Hier wil ik voor gaan, dus. Twee jaar, die m’n leven grondig veranderd hebben. Ondersteboven. Binnenstebuiten. Geheel ten goede, bedoel ik dit.

20160710_143719Plots voelde ik een rust die ik nooit zo, op die manier, gekend had. Een stukje zekerheid en vertrouwen. Het gevoel van een veilige thuis, een warm nest.

Twee jaar: dat klinkt misschien niet lang?

Maar dat is het wel.

Een kleine stap voor de mensheid, een grote stap voor ondergetekende.

twee-jaarHet voelt als een fijne trip, die wij samen hebben ondernomen. Waarbij we veel geleerd hebben. Van elkaar, met elkaar.

We hebben elkaar ideeën gegeven, soms steengoede ideeën, soms iets minder briljante ideeën. Sommige hebben we al gerealiseerd, andere staan nog op het TO DO-lijstje.

We hebben elkaar veel inspiratie gegeven, speels, uitdagend.

We hebben de voorbije twee jaar veel samen kunnen doen, trips, activiteiten, meestal impulsief, zonder al te veel na te denken: gewoon genieten met elkaar, van elkaar.

We hebben elkaar alle vrijheid gelaten. Met sprankelende klankbordmomenten: vaak kon je de gloeilampjes zo zien oplichten, zoals in een stripverhaal. Kathelijne op de fiets, ik al lopend. Kwekkend en kwebbelend. Over het Leven, en zo.

20160802_160359En in alle eerlijkheid, daar kunnen wij niet omheen, Kathelijne heeft de voorbije twee jaar wel wat te stellen gehad, met al mijn zottigheden. Het begrip “engelengeduld” heeft de voorbije twee jaar een heel nieuwe dimensie gekregen.

Een Olympische medaille is hier op zijn plaats. Een gouden.

Was werkelijk alles koek en ei? Neen. De perfectie zal wel niet bestaan, vermoed ik. Een relatie betekent wellicht ook, en vooral: elkaars gevoeligheden en kleine kantjes ontdekken, en er dan nog begrip voor opbrengen ook. Zelfs dààr van houden, met vallen en opstaan.

Misschien maakt dàt een relatie zo waardevol en zo warm: het niet-perfecte ervan, het menselijke.

Lieve Kathelijne, wat een fijn avontuur vond ik het tot nu toe, en vooral, wat kijk ik uit naar het vervolg !

Met liefdevolle groeten,

Peter

Advertenties

9 gedachten over “Dankbaar

  1. Mooi verhaal en ja het bestaat nog een nieuwe dimensie toegevoegd voor
    beiden toen de Klik er was en tot nu toe is gebeleven. En ik wens jullie dat dit nog jaren blijft en zeg geniet ervan met volle teugen.

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s