Halve Marathon Brussel: 1 u 28


aankomstWat was  het vandaag een pittige halve marathon, daar in Brussel. Uiteindelijk waren we binnen voor de regen in 1 u 28, en daar zijn we blij mee. In de categorie M40 was dat goed voor de 24ste plaats, dat had slechter kunnen aflopen.

Maar wat was het afzien vandaag. Die dekselse verkoudheid was geen cadeau, daar hadden ze mij gerust zes minuten “handicap” voor mogen toestaan, vind ik.

De start was ellendig, ik had het gevoel dat de ademhaling maar niet op gang kwam.  Ik vroeg me af of het wel verstandig was om met zo’n verkoudheid aan de halve marathon te beginnen. Maar toen was ik al enkele kilometers onderweg, en dan keer je natuurlijk niet meer terug.

20161002_125433_resizedDe rode draad in mijn leven: ik stel meestal wel de juiste vragen, maar met weinig gevoel voor timing.

Enfin, na 6 km hield ik het niet meer: toen moest ik de meneer met de 1u30-vlag laten gaan.

Tot die 1u30-vlag een wel érg klein stipje werd.

De meneer met de 1u30-vlag lossen is gemakkelijk, maar hem daarna terug inhalen, dat is een ander paar mouwen.

Dat is krasselen, zwoegen, puffen, en meter per meter terug trachten goed te maken, met de moed der wanhoop.

Op km 13 was ik weer heel dicht in de buurt van de vlag. Op de Tervurenlaan kon ik terug aanhaken. Om dan de laatste 3 km de pacer achter me te laten, en nog even alles uit te kast te halen.

De halve marathon van Brussel, ik vind het een erg fijne wedstrijd. Mooi parcours, en heerlijk om aan te komen, aan de Grote Markt en de Beurs.

Bovenal is dit natuurlijk een bijzonder sociaal gebeuren.

Zo zagen wij er het team van VBO aan de start verschijnen! Bart Buysse liep een erg mooie tijd (1u43), en we moeten Bart bij deze nog eens publiekelijk bedanken, want het is dankzij hem dat ondergetekende Kathelijne heeft ontmoet! En nog eens een dikke proficiat voor z’n verjaardag, trouwens. Hiep hiep hoera!

Ook Gert Verlinden liep een strakke tijd (1u38), en hij wordt bij deze bedankt voor de mentale steun aan de start, want eerlijk gezegd, ik had er geen goed oog in, pessimist als ik ben.

Voorts zag ik hier en daar fervente supporters van de Keep On Running groep, ik denk dat ik Kasia gezien heb! Ook een dikke merci voor de warme aanmoedigingen, natuurlijk!

En van de Fura-lopers zag ik vandaag Bart Tastenoye voorbij vlammen, maar om die bij te houden, dat hebben we zelfs niet eens geprobeerd.

En we spraken deze ochtend ook met Wim Poelmans van Les Gazelles de Bruxelles.

Een prachtig initiatief, en Gazelles de Bruxelles is dit jaar officieel het goed doel van de (Halve) Marathon van Brussel, u leest er hier meer over:

http://www.sport.be/brusselsmarathon/2016/nl/goededoel/

De Belfius Brussels Marathon & Half Marathon steunt in 2016 Les Gazelles de Bruxelles, een Brusselse socio-sportieve groep die iedereen de kans wil geven de kracht van de sport te ontdekken. Via het joggen worden lopers uit kansengroepen versterkt en ontstaat er ontmoeting. Door 5 euro te storten tijdens je inschrijving help je Les Gazelles met haar lopers het volgende bij te dragen: degelijke loopschoenen en andere sportkledij, een gezonde snack en opkrikkende drank na de loop de looptraining, inschrijvingsnummers van loopwedstrijden, transporttickets, etc.

20161002_132731_resizedEn om er helemààl een sociaal event van te maken, was er een bandje dat fijne covers speelde.

Deze ochtend bij aankomst (per vélo) in het Jubelpark, speelden zij Hard Times van The Scabs.

Wat een prachtig nummer.

De generatie jongeren die de eer had te mogen opgroeien met muziek van The Scabs, wat een gouden, muzikaal verwende generatie was me dat. Het bandje vandaag telde één energiek dansende fan, maar wat voor eentje: die telde eigenlijk voor een heel leger. Bedankt om de boel op te vrolijken, best muzikanten, en bedankt voor jullie fijne muziekkeuze!

Voilà.

En dan is het nu tijd voor platte rust !

Met sportieve groeten,

Peter

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s