Runners Talk!


Een tijdje geleden had Lien een lumineus idee!

Runners Talk (1)
Foto van Gert Verlinden

Wie?

Lien. De jongedame van de blog Fit met LienEen héél fijne blog, trouwens.

Warm aanbevolen lectuur. Als u de blog van Lien nog niet hebt gelezen, dan wordt dat stilaan hoog tijd, zou ik zeggen.

Welk idee had Lien?

Nou, Lien had het geweldige idee dat het niet alleen fijn is om te lopen, maar dat het minstens zo leuk is om erover te praten!

I like. Runners Talk, dus. In Mechelen. En neen, ’t was niet vrijblijvend wat keuvelen, Lien had de lat meteen erg hoog gelegd:

“Drie lopers geven een ‘TED-talk’, een babbel van een minuut of 20 waarin je wordt meegenomen in een onderwerp waarvan je misschien nog niet zoveel weet…. De rode draad? Lopen, inspiratie en motivatie! Beginner of ervaren loper? We zullen je zonder twijfel laten bruisen van (lopers)energie!”

De eerste spreekster van de avond was Lien zelf. Over hardlopen en schrijven. Een boeiend onderwerp in het kwadraat, als u het mij vraagt. Lien gaf vele tips, over waarom het zo fijn is om te schrijven over je looppassie, hoe je daar aan begint. En over Instagram.

En over zoveel meer.

Duurloop 12 km met 12 versnellingenWe gaan het hier niet allemaal herhalen.

Zelf gaf ik een woordje uitleg over wat ik de voorbije 14 marathons allemaal goed gedaan heb, en welke zaken ik zoal verstandig heb aangepakt.

Daar kon ik helaas redelijk kort over zijn.

Omdat ik op die manier natuurlijk niet aan 20 minuten spreektijd kwam, besloot ik er ook de voornaamste kemels, blunders, en stommiteiten aan toe te voegen.

Toen werd het plots knippen en snoeien om nog binnen die 20 minuten te blijven.

Duurloop 15 kmIk heb een beetje over vanalles verteld, eigenlijk.

Over de liefde.

Over het geluk een fantastische coach te hebben.

Over voeding.

En toch ook, over de minder glorieuze momenten, de blessures, de tegenvallers, de momenten waarop je je afvraagt, Oh, en wat liep ik hier ook alweer te doen?

Na de pauze was het aan Dirk Van Spitaels.

Dirk beperkt zich niet tot marathons, neen, hij doet ultra’s en adventure runs van 250 kilometers, 300 kilometers, en méér. Dirk bracht een interessant verhaal over voeding, en ook, over het belang van goede ademhaling.

Ik luisterde geboeid, met open mond. Dat bleek niet de bedoeling te zijn. Een volledige ademhaling door de neus is geboden. Het ging ook over meditatie, over naar je hart luisteren, en over mindful running. Wollig werd het niet. Integendeel. En prachtige foto’s!

Zoals dat werd samengevat: “There are no obstacles”.

Runners TalkHet was wel schrikken, die ultraruns van Dirk: allemaal zonder schema, “Durven loslaten”.

Zonder schema? Wow. Ook al mocht het dan niet, m’n mond viel alwéér open.

Nu, wat was de rode draad, doorheen deze Runners Talk?

“Runners, we understand each other”. Dat is misschien wel het ALLERMOOISTE aan hardlopen. Hoe mensen elkaar vinden, in deze passie. Hoe het totaal verschillende mensen toch met elkaar verbindt. Graag had ik daar nadien nog even over nagepraat. Maar helaas, er stond nog een training op het programma …

Bij deze, een dikke merci aan Lien voor de organisatie van deze eerste Runners Talk, en een warme dankuwel aan alle aanwezigen voor het sportieve enthousiasme!

Met sportieve groeten,

Peter

 

Advertentie

6 gedachten over “Runners Talk!

      1. Super misschien volgende keer met een specifieke thema zoals bv voeding, trainingsprogramma marathon, praktische organisatie D-Day do and don’ts, blessure’s hoe kunnen wij dat aanpakken ook mentaal….. om dieper in te gaan. Het was gelukt Lien want ik heb heel veel ideeen en zal nu ook alles opschrijven voor mezelf (en een deel publiceren :)) Groetjes

        Geliked door 2 people

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s