De mooiste looproutes in Brussel


Lopen in BrusselSoms zoek je iets, en vindt het jou.

Hier was ik al lang naar op zoek!

Een overzicht van de mooiste looproutes in Brussel. En zomaar, plots blijkt dat te bestaan. Al sinds 2014, godbetert.

Wat had ik dààr al vaak naar gevraagd, en al veel naar gezocht en gesurfd, maar telkens zonder resultaat.

Dus voor wie er ook nog naar op zoek zou zijn, we delen het graag. Bij deze:

http://www.zatopekmagazine.com/upload/documents/FICHE_LOOPROUTES_BRUSSEL_WEB.pdf

Lopen in Brussel 2Het eerste wat opvalt: wat zijn er véél plaatsen in regio Brussel waar het fijn & groen is om te lopen. Je zou het niet verwachten, in de Big City van beton, drukte en verkeersinfarcten.

Het nadeel is helaas ook onmiddellijk duidelijk: veel van de voorgestelde routes zijn erg kort. Om voor 1.1 km je loopschoenen en je loopkledij aan te trekken, een uitgebreide warming up sessie te organiseren, en dan na 1.1 km terug te keren en te moeten douchen, dat is niet handig. Of omgekeerd, een lange duurloop doen in rondjes van 1.1 km, dat heeft toch iets circus-achtigs.

In ieder geval, dames en heren, dit is een prima gids. Visueel aantrekkelijk vormgegeven, met een handig kaartje, de highlights over de hoofdafstand en vermelding van de nevenafstanden, een score uitgedrukt in sterren, trainingstips, und so weiter und so fort.

Lopen in Brussel 3Ook uitgebreide informatie over het parcours zelf: de moeilijkheidsgraad, de hoogtemeters, het type ondergrond, etc.

Voor wie graag ’s avonds loopt: of het er verlicht is (of niet).

En ook niet onbelangrijk: hoe je er geraakt (met openbaar vervoer, welteverstaan). Best goed, in die optiek: nogal wat routes gaan van het ene metrostation naar het andere.

Lopen in Brussel 5Een aantal van deze routes heb ik al eens geprobeerd: bv. Oude spoorlijn Delta-Stokkel (fiche 18) vind ik erg mooi.

6 km heen en 6 km terug: voor 12 km willen we wél de loopschoenen en de loopkledij eens aantrekken! 🙂 Als u deze route zelf eens wil proberen, let vooral op de valse acacia’s (die men eertijds aanplantte omdat de wortels helpen om taluds te stabiliseren), de ruwe berken, de grauwe abelen, en uiteraard de boswilgen. En voor de hardlopende vogelliefhebbers onder ons: er fladderen en vliegen bonte spechten, mezen, boomkruipers, en Vlaamse gaaien!

Voilà. Als jullie in regio Brussel fijne looproutes kennen die niet in deze gids staan, shoot  ?

Fijn weekend, en sportieve groeten,

Peter

Advertentie

Een gedachte over “De mooiste looproutes in Brussel

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s