Gastblog – het verhaal van de 10 paardjes


20160804_205750Dames en heren, heuglijk nieuws: vandaag verwelkomen wij Charlotte De Groof als onze bijzondere, zomerse gastblogger.

“Dag Lieve Lezers,

Mijn naam is Charlotte De Groof. Deze blog gaat nu eens niet over hardlopen. Papa schrijft al genoeg blogs over hardlopen. Hardlopen vind ik wel leuk om af en toe te doen, maar zooo veel blogs over hardlopen, pfff. Zoals de juf soms zegt: “ça suffit”.

FantasmikoDeze blog gaat over de zomervakantie, en daarna volgt het verhaal van de 10 Lieve Paardjes.

Ik vind vakantie héél leuk. Dan moet je namelijk niet naar school, en dan is er véél tijd om  te spelen, en om te zwemmen. En ook, om nieuwe vriendjes te maken.

Af en toe krijgen wij op vakantie een ijsje. Hmm, eigenlijk hebben we bijna elke dag een ijsje gekregen. Mijn lievelingsijsjes zijn Fantasmikos.

Nu is het tijd voor een verhaaltje, het Verhaal van de 10 Lieve Paardjes.

We beginnen er aan.

Iedereen moet nu goed opletten.

1470827501936-2051275321Er waren eens 10 Lieve Paardjes. Als er nog één paardje extra was, dan hadden ze een voetbalploeg, maar dat was nu niet zo.

Slecht nieuws, dames en heren: deze 10 Lieve Paardjes hadden te veel ijsjes gegeten, en daarom waren ze ziek geworden. Neen, dat is een grapje.

Nu even ernstig: ze waren ziek omdat hun baasje niet lief was voor hen. Ze kregen maar één keer per maand te eten. Toen wou hun Slechte Baas de 10 Lieve Paardjes verkopen aan de Rijke Koning van het land. Maar de Rijke Koning werd heel boos, toen hij zag dat de Slechte Baas niet goed had gezorgd voor de 10 Lieve Paardjes. Daarom gaf hij de Slechte Baas geen centjes, en hij smeet de Slechte Baas in de gevangenis. Voilà. Klaar.

KoningEr was wel een groot probleem: de Rijke Koning en de Wondermooie Koningin wilden een paardje, en de 9 dochters, de Kleine Prinsesjes, die wilden ook een paardje. Maar ze hadden slechts 10 Lieve Paardjes. Dus was er één paardje te weinig.

Ze hadden wel één Koppige Steenezel, maar die deed nooit wat je vroeg.

Eén paardje te weinig, daar zou natuurlijk ruzie van komen, dat zag de Rijke Koning zo al gebeuren. Hoe ging hij dat oplossen? De Rijke Koning had een idee!  Het was een héél goed idee, vond hij zelf.  Daarom noemen we hem vanaf nu de Slimme Koning.

De Slimme Koning ging naar de winkel, en hij verkleedde zich als een Arme Bedelaar, en hij vroeg of ze voor een klein prijsje misschien geen extra paard hadden voor hem, voor 1 cent.

14708274012771071865072De meneer van de winkel zei: “Ach, Arme Bedelaar, de paardjes groeien hier niet aan de bomen. Ik heb geen paardje voor u.

Maar we hebben hier wel heel Schattige Hamstertjes. Dit Schattig Hamstertje is een heel lief beestje. Hij is wel een beetje ziek omdat hij te veel ijsjes heeft gegeten, maar als je het goed verzorgd, en voorlopig even geen ijsjes meer geeft, dan komt het zeker in orde!”

Dat idee was dus toch niet zo slim van de Koning: daar stond hij nu met een Schattig Hamstertje, en nog steeds zonder zijn elfde Lief Paardje. Dat was dus toch niet zo’n slim idee. We noemen de Koning dus terug gewoon de Rijke Koning.

Wat vonden de 9 Kleine Prinsesjes dit een Schattig Hamstertje! Zo cute. Ze wilden er allemaal  mee spelen! Nu was er wéér een probleem: met de paardjes wilde niemand spelen, en àlle prinsesjes wilden met dat ene hamstertje spelen. Dat ging natuurlijk niet. De Rijke Koning had opnieuw een idee. Omdat we nog niet weten of het wel een goed idee is, blijven we hem voorlopig gewoon de Rijke Koning noemen. Hij ging opnieuw als Arme Bedelaar verkleed naar de winkel, en hij vroeg nog 8 Schattige Hamstertjes. Dat ging.  Toen hadden ze in totaal 9 Schattige Hamstertjes, voor elke Kleine Prinses eentje. Wat zorgden de Prinsesjes goed voor hun hamstertjes en wat speelden ze er graag mee!

Draven 2Maar er was nog steeds één paardje te weinig. Binnenkort was er de jaarlijkse Grote Stoet in het Koninkrijk, en dan moesten de Rijke Koning, de Wondermooie Koningin en de 9 Kleine Prinsesjes een paard hebben, of er  zat een dikke vlieg aan de lamp.

De Koning kende zijn Koningin ondertussen al een beetje.

Net toen de Rijke Koning wanhopig met de handen in het haar zat, gebeurde er iets wonderlijks.

Is iedereen nog aan het opletten ?

Want nu wordt het spannend.

Eén van de 10 Lieve Paardjes kreeg een Superzacht Veulentje!  Wat vonden de Kleine Prinsesjes dat een mooi veulentje! Zo cute! Voor de jaarlijkse Grote Stoet was het probleem nu opgelost, het allerkleinste Prinsesje was nog maar 2 jaar oud, het Superzacht Veulentje zou haar zeker kunnen dragen.

Draven 3Nu waren er 11 Lieve Paardjes. De Rijke Koning kocht nog 2 extra Hamstertjes, eentje voor de Wondermooie Koningin, en eentje voor zichzelf, en toen waren er dus ook 11 Schattige Hamstertjes.

De 11 Lieve Paardjes hadden nu een voetbalploeg en zo konden zij voetballen tegen de 11 Schattige Hamstertjes.

Het bleef lange tijd 0 – 0, maar helemaal op het einde maakte Superzacht Veulentje het winnende doelpunt!

Het was randje buitenspel, maar de grensrechter liet toch doorspelen.

Ze leefden nog lang en gelukkig. De Rijke Koning, de Wondermooie Koningin, en de 9 Lieve Prinsesjes zorgden heel goed voor hun 11 Lieve Paardjes en voor hun 11 Schattige Hamstertjes!

EINDE

=====

 

 

 

 

3 gedachten over “Gastblog – het verhaal van de 10 paardjes

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s