Top 10?


Beste lezers, grif toegegeven: ik hou van lijstjes. Zo zocht ik me recentelijk een breuk naar een degelijk lijstje Top Blogs over Hardlopen, en eerlijk gezegd: ik heb niet veel gevonden, so far. Ik heb misschien nog niet hard of slim genoeg gezocht?  Dat zou kunnen. Niet getreurd, we beginnen er gewoon aan. Be the change you want to see in the world, maar dan in miniatuurformaat?

In deze blog vertel ik u met veel liefde over enkele fijne hardloop-blogs, en in ruil reageert u maar in groten getale met aanvullingen, suggesties, en inspiratie. U bezorgt mij dus informatie over uw favoriete blogs over hardlopen, en samen komen we er!

Nadien maak ik uiteraard een aangevuld overzichtje, en dat publiceren we dan weer. Hier gaan we.

1.

Als ik even de kans krijg, dan check ik of Katrien Cattoor al een nieuwe update heeft gepost. Wil u dat vanaf nu ook doen, dan kan u geheel vrijblijvend hier een discreet kijkje nemen:

https://katriencattoor.wordpress.com/.

U leest hier werkelijk àlles over spannende marathonvoorbereidingen, adembenemende trail runs, héérlijke én supergezonde gerechtjes, enfin, you name it. Deze blog heeft het allemaal. Katrien is (plus)mama van zeven kinderen en heeft een voltijdse baan, op zijn twitter’s zeggen we dan: #respect !

Katrien  probeert 1000 kilometer te lopen voor Loop naar de Maan, en dit voor 16 oktober. Het mag gezegd worden, de teller staat op een méér dan respectabele 820 km!

2.

Foto TinaStraffe tabak, maar mijn meest gelezen blog aller tijden gaat niet over de spannende avonturen van Peter De Groof.

Slecht voor het ego & een lelijke kras op de carrosserie, maar goed, het is niet anders.

We kunnen er mee leven, want die meest gelezen blog gaat over de enige echte Tina De Smaele

Haar blog kan u hier vinden:

https://tinadesmaele.wordpress.com/

Ik zal het maar bekennen: wat lees ik haar blogs bijzonder grààg. Pareltjes.

Wat vindt u van het volgende, ijzersterke, begin van een Blog ? :

“Ik ben ondertussen een krak geworden in het nemen van de lijnbus. Wat is daar nu zo moeilijk aan? Niets, maar het heeft me wel wat energie gekost eer ik overweg kon met de nobele onbekende die me te pas en te onpas te hulp kwam, bij het zien van mijn witte stok. Soms zijn het er zelfs meerdere die tegelijkertijd uit het niets, stilzwijgend een nationaal pact sluiten : ‘We zetten haar koste wat kost op de bus’. Ik zucht.”

Wij gaan gezwind verder.

3.

Zet u schrap.

Recent had ik de grote eer en het genoegen om eens te kunnen gaan trainen met Voorvoetlander.

Met wie?

Met Voorvoetlander. Oftewel Raf De Smet.

U kan zijn fijne blog hier lezen:

http://www.voorvoetlander.be/?page_id=437.

We laten het Raf vooral zelf even vertellen:

“Life starts at 42.195. Ik loop zo’n 150 km per week. Hoe ik dat doe, kom je hier te weten. Loopverhalen, tips & tricks, recepten, wedstrijdinfo en een béétje madness: het wordt elke dag mooier. Lees, praat en loop mee!”

Gezien het bouwjaar van uw nederige dienaar, 1974, lees ik dat érg graag: Life starts at 42 !

4.

Katrien Valencia

Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk de Loop naar de Maan lopers te volgen !

We schreven reeds eerder over de topprestaties van Katrien Kinnnaert in een eerdere blog.

Straffe toeren, als u het mij vraagt. Recent had ik al eens de eer en het genoegen om met Katrien een pittige looptraining af te werken.

Daar hebben we toen veel van opgestoken.

De blog van Katrien vindt u hier:

https://katrienkinnaert.wordpress.com.

We lezen als volgt:

“Lopen is mijn passie. Toen Kom op tegen Kanker dit jaar met een actie kwam om de gelopen kilometers te koppelen aan dit goede doel, besliste ik dan ook om deel te nemen. Het is mijn manier om mijn steentje bij te dragen… en Reinhilde (mijn zus die in september 2009 stierf tgv borstkanker) te herdenken!”

 

 

5.

voorstel 1metlijnDeze lijst is niet gerangschikt. Niet alfabetisch. En ook niet op een andere denkbare of ondenkbare manier.

Zou ik dan toch moeten rangschikken, dan zou ik Barbara Torfs helemaal bovenaan plaatsen, want zonder de inspiratie en de warme aanmoediging van Barbara had ik waarschijnlijk nooit doorgezet met deze blog ! Wat een drive, wat een enthousiasme.

U leest op de blog van Springbok Coaching werkelijk alles over de avonturen van Barbara en Brecht Buysschaert : https://gezondheid16.wordpress.com/

In hun eigen woorden:

“Vanuit het sterke geloof in de positieve kracht van een gezonde levensstijl willen wij bedrijven en hun medewerkers bewust maken van het belang van beweging, evenwichtige voeding, ergonomie, recuperatie en stresspreventie. Springbok helpt bij het opzetten van een duurzaam gezondheidsmanagement en is goed gewapend om passend maatwerk af te leveren.”

Het credo kunnen we alleszins voor de volle 200% onderschrijven: #GezondheidWerkt !

 

6.

GertGert Verlinden. Waar beginnen we, als het over deze veelzijdige meneer gaat ?

Zijn blog gaat over HR, over leiderschap, over de boeiende mensen met wie hij kennis maakt, en bevat reflecties over het Leven.

Zijn blog vindt u hier: https://gertverlinden.wordpress.com/

Recent kon u lezen, over bazen:

“Ik vrees dat veel bazen leiding geven zoals ik zwem. Iemand die zich redt en ternauwernood kopje boven blijft. Iemand die aarzelt om te duiken. Iemand met koudwatervrees. Iemand die spartelt met een stuntelige techniek. Die traag vooruit gaat. Iemand die soms op de lachspieren werkt.”

En vervolgens: enkele rake suggesties.

Gert is ook fervent hardloper.

Over de link tussen uw Droomproject en de Marathonvoorbereiding, kan u hier lezen:

https://gertverlinden.wordpress.com/2015/10/25/hoe-realiseert-u-dat-ambitieuze-droomproject-een-handvol-tips/

7.

Een andere “Loop naar de Maan”-loper die we maar wàt graag volgen is Filip Monbailleu.

Zijn blog vindt u hier:

https://hardlopensite.wordpress.com/

Recent liep Filip de 6 uren van Aalter.

WP_20160422_18_48_55_ProLaat dat misschien even rustig inzinken. 6 uur lopen.

6 uur. Wat een verhaal.

Kort samengevat:

“Ik ging de officiële kilometer 55 voorbij en ik bleef lopen, strompelen… Het eerste schot betekende nog 1 minuut … Het tweede schot: stoppen ter plaatse … Dit was uiteindelijk aan 55,3 kilometer !”

Nou. Wat zeggen wij dan op z’n twitters, iederéén, en graag even in koor ? Voor de ambiance? Jawel: #respect !

8.

Oh. En Snelle Jelle, natuurlijk !

Voor wie van een intellectuele uitdaging houdt, u mag eens diep nadenken waarom wij het hier over snelle Jelle hebben ?

Wat een flitsende tijden.

Zijn blog vindt u hier:

http://www.jelleoostvogels.com/#!blog-nl/ij7h

En binnenkort Athene op het programma, lezen wij?

“Deelname aan een marathon is voor mij een ultiem doel voor hardlopers! De magische 42.2km! Die wil ik ooit héél erg graag eens lopen! Voor mezelf heb ik alvast duidelijk gemaakt dat mijn eerste marathon zeker niet in België zal zijn! Ik heb al uitgekeken naar enkele marathons en wat is er nu mooier dan starten in het authentieke plaatsje Marathon waar het ooit allemaal begon? De marathon van Athene staat alvast op mijn bucket list!”

We wensen Jelle bijzonder veel succes! 

En nummertje 9. en nummertje 10 ?

Nummertje 9 en Nummertje 10 houden we hélemaal vrij voor u! 

Voor uw input, uw aanvullingen, uw suggesties, en uw inspiratie. Laat u vooral helemaal gaan !  Dit was maar een eerste schot voor de boeg, en zonder echt goed na te denken. Dus aan de belangrijke bloggers die ik al direct boenk vergeten zou zijn, neem het vooral niet persoonlijk … !!

En alvast ter aanvulling, in Nederland wordt er natuurlijk nog méér geblogd dan bij ons. Daar kunnen we alvast de volgende blogs héél warm aanbevelen, top of mind denk ik dan aan de volgende top-blogs:

  1. Jaikehttps://myrealitydreamworld.wordpress.com/
  2. Michiel: https://sportlifecrisis.com/
  3. Petrahttps://petrakerkhove.wordpress.com/
  4. Daniëlhttps://reijersenrent.wordpress.com/

  5. Irenehttps://anothermiletorun.com/
  6. Ben: https://runningbenno.wordpress.com/
  7. Rik: https://mindyourheadnl.wordpress.com

 

En tot slot. Het leven is  méér dan hardlopen! Lees bv. zeker eens de prachtige blogs van Leo De Bock !

https://www.linkedin.com/pulse/van-oude-mensen-en-de-dingen-die-voorbij-gaan-leo-de-bock

Voilà.

Met sportieve groeten,

Peter

5 gedachten over “Top 10?

  1. Zo meteen schiet mij Joeri’s blog te binnen, organisator van de 6 uur van Aalter. De man onderging een enorme metamorfose door het lopen, van rond bolleke ijs (running cremke, snapt u?) tot gestroomlijnde loper met spartathlon ambities! http://runningcremke.blogspot.be/

    In nederland lees ik graag leonie van der haak haar blog. niet alleen fenomenale trainingen & prestaties, ook gewoon leuk geschreven: http://giventofly.nl/

    jammer dat luc maes en mildred hun blog niet onderhouden. ludo de poorter zijn facebook pagina is dan weer geen blog maar wel het volgen waard.

    voor de rest volg ik vooral de facebook paginas van de mensen met enorme ambities. momenteel vooral de sparathlon mannen 🙂

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie