Het beste van februari!


februari-10-blogsMisschien heeft u het gemerkt: de sprokkelmaand is nu finaal achter de rug! Mijn leven lang, denk ik al dat de sprokkelmaand zo noemt omdat iedereen dan plots hout gaat sprokkelen. Om het houtkacheltje brandende te houden.

Daar heeft het dus niets mee te maken, las ik onlangs.

Er zijn geen zekerheden meer in het leven, moest ik – verrast – vaststellen. Sprokkelmaand zou afgeleid zijn van het Oudnederlandse werkwoord sporkelen, wat springen betekent. Omdat het aantal dagen per jaar om de vier jaar één dag verspringt, snappie?

In ieder geval, mocht u het gemist hebben, er viel véél te beleven qua running & blogging in februari. Wij vatten het graag even samen voor u. We overlopen – in vogelvlucht – het beste van wat het groepje bloggers van RunBloggersRun in februari voor u in petto had.

De tien A’s van februari!

1. Antarctica!

We beginnen graag met Katrien. Zij publiceerde deze maand een mooi interview met Marc De Keyser, die 5 maal de marathon van Antarctica liep, en die ook twee maal won!

marc-aimU kan het interview hier nog nalezen:

https://katriencattoor.wordpress.com/2017/02/17/marc-loopt-op-het-zuidpoolijs/

Antarctica. Het moet niet altijd het park van Tervuren zijn, moet u maar denken.

Hesitate

Zo mooi. En om het na die 5 marathons uitdagend te houden, liep Marc De Keyser daarna drie maal de 100 km op Antarctica, die hij ook twee maal won!

#KnapWerk! Een héél fijn interview, het doet een mens nadenken. Lopen op Antarctica: dat is er misschien eentje voor de bucket list?

Quote unquote: “Dit is typisch een marathon die je moet lopen om te genieten: de omgeving waarin je loopt is adembenemend mooi, de uitgestrektheid en de verlatenheid overvallen je op elk moment. Het is de allermooiste marathon die je kan lopen!

2. Apeldoorn!

Februari is niet alleen de maand waarin er druk gesprokkeld wordt, het natuurlijk ook de maand van Apeldoorn: dan vindt de mooie midwinter plaats, oftewel, de Asselronde voor de vrienden!

En omdat ik er nog geen genoeg van kan krijgen: een foto gemaakt tijdens de #Asselronde! #midwintermarathonapeldoorn #25km #runnersofinstagram #runningcommunity #hardlopen #runnershigh #asicsfrontrunner #nevernotrunning #runnerslife #runnersselfie #run #runningman #runnersBlogger & runner René liep mee, en maakte nadien nog tijd voor een praatje over koetjes, kalfjes, en hardlopen. Een fijne kennismaking. Bloggers en runners onder elkaar!

Hier kan u het verslag & de terugblik op deze erg mooie race lezen:

https://runningreneetje.com/2017/02/06/de-asselronde/

Speciaal voor wie denkt dat alléén Belgen en Donald Trump eerder traag van begrip zijn, is er nog een korte toelichting bij het concept “vals plat“:

“Wat een hoogteverschillen. En dan vooral het vals plat! Je merkt dat je ineens een stuk langzamer loopt, maar je begrijpt niet hoe dat kan. Wat gaat er toch mis vandaag? Tot je beseft dat je omhoog aan het lopen bent”.

De conclusie blijft hoe dan ook de volgende:

“De Asselronde tijdens de Midwinter Marathon is een aanrader. Bij vlagen zwaar. Een erg mooi parcours. Volgend jaar zal ik zeker weer meedoen. Eén van de mooiste evenementen waar ik aan mee heb gedaan!”

#Juist!

3. Aftellen!

Voor Filip was het 10 dagen geleden nog 3 weken aftellen, tot 11 maart. Nu nog 11 dagen, dus. En dan staat de NorthCTrail op het programma: 50 kilometer lang, intens genieten!

wp_20170216_11_07_53_proNa een poosje blessureleed (aan de knie) mocht Filip eindelijk terug trainen.

Héérlijk.

U kan het hier nalezen:

https://hardlopensite.wordpress.com/2017/02/18/nog-3-weken/

Maar u kent het spreekwoord van de ezel hé, u weet wel, die ezel die zich geen twee keer stoot, etc.?

“Maar helaas botste ik na nog geen 2 km tegen een uitstekende boomwortelstomp met m’n linkerteen!” 

Dat kan natuurlijk iederéén overkomen, moet u maar denken. En gelukkig, de verdere training en trainingen verliepen voorspoedig:

“Alles voelde soepel, de teen was heel braaf, de knie blijft OK, … en het vertrouwen groeit. Nog 3 weken verder opbouwen naar de NorthC Trail … Hell YEAH! Ik heb er onnoemelijk veel zin in!” 

Dus, #AftellenMaar !

4. Aanvaarden!

Mocht u nog twijfelen: het leven is geen ponykamp. Sandra kan er over meepraten: geplaagd door blessureleed, dienden de loopschoenen aan de kant te blijven. Balen, balen. U leest er hier meer over:

https://mythoughtsarelikebutterflies.wordpress.com/2017/02/19/het-leven-is-geen-ponykamp/

16807279_1315649335162167_1799668530900751240_nMaar gelukkig, als er niet kan gelopen worden, dan kan er gestapt worden. In België, dan toch:

“Stappen, dat kan ik duidelijk wel. En dan bedoel ik stappen in de Vlaamse versie, want in Nederland is dat uitgaan”

Een sportdipje. Zo ellendig.

“Balen als een stekkker”, zeggen onze Noorderburen dan, dacht ik. Wat een vreemde uitdrukking. Wanneer baalt de stekker? Waarom baalt een stekker? Als hij (of zij ?) uitgetrokken wordt? Wij weten het niet.

Sandra eindigt met de  volgende, filosofische bedenking:

“De dingen zijn nu eenmaal wat ze zijn, zeker? Dat geldt overigens niet alleen voor de scheenbenen, maar ook voor het leven algemeen”

#ZoIsDat. Wij duimen voor Sandra! Mits medische behandeling & sportzooltjes, brengt maart hopelijk beterschap!

5. Asics!

Neen, normaliter zijn wij volstrekt neutraal. Adidas, Asics, Saucony, of Nike, iedere loper koopt maar het schoentje dat hem of haar het beste past. Maar nu even een kleine uitzondering op dit neutraliteitsbeginsel ! 🙂

Uit meer dan 2.500 kandidaten, werd Hedwig verkozen tot Asics Frontrunner!

RunHedwigRunAlsjeblief.

En wel met deze mooie intro! :

https://runhedwigrun.com/2017/01/04/lieve-robert-lathouwers/

Zo’n mooie bede. En toen had Robert natuurlijk niet zo gek veel opties meer ! 🙂

Ook dit hadden we kunnen opnemen onder de noemer “aftellen” trouwens, want midden februari werd gemeld dat het nog amper 62 keertjes slapen is tot … Boston.

Dat lijkt er mij ook eentje voor de bucket list, niet ?

Over 62 dagen sta ik aan de start van de Boston marathon. Dat zijn nog twee maanden waarin ik kan werken aan alles dat nodig is om er een mooie race van te maken. Naast gevarieerde trainingen afwerken en gezond leven bestaat de voorbereiding voor mij ook uit het ‘er naartoe leven’. Eigenlijk simpel gezegd: de voorpret!

Boston. Zucht. #Jaloers!

6. Amor!

Zo zijn we aanbeland bij Bart, romanticus pur sang, en tevens Speelse Bever:

salsa-baby“Toen mijn vrouwtje Sarah 35 werd, gaf ik haar als verrassing een reeks doe-verrassingen. Mijn eerste verrassing liet lang op zich wachten, zeker gezien ik haar een uitje had beloofd in juli, en de eerste er pas aankwam in november”.

Daar kennen we in Vlaanderen een heel mooie uitdrukking voor: “Er gras over laten groeien“.

De daarop volgende reactie van Sarah werd dan ineens de titel van deze mooie en boeiende blog:

Hiervan krijg ik het op mijn heupen“:

https://speelsebever.wordpress.com/2017/02/05/hiervan-krijg-ik-het-op-mijn-heupen/

Bart vertelt in zijn blog over het belang van een sterke “core”:

Toen ik recent bij de kine was, kreeg ik de harde boodschap dat mijn heupen en billen niet sterk genoeg zijn. Ze zijn mede verantwoordelijk voor mijn vaak stramme en pijnlijke hamstrings en kuiten. Touché!

Daar wordt nu dus hard aan gewerkt. #KeepGoingBart!

7. Atleetvoet

Na deze speelse blogs, over naar een érg vervelend kwaaltje: de atleetvoet.

Dit onderwerp werd, speciaal voor u, euhm, behandeld door Dempsey.

U leest er hier meer over:

https://dempseyweiss.wixsite.com/believe-and-achieve/single-post/2017/02/24/Yun-Probiotherapie-FNG-Therapie-voor-atleetvoet

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, en dus krijgt u van Dempsey enkele tips over het vermijden van atleetvoet.

Genezen kan dan weer met de FNG Therapie:

Atleetvoet komt vaak voor bij ons: 1/4 van de totale bevolking heeft er wel eens last van. Je hoeft dus zeker geen professionele atleet te zijn. Het kan als het ware bij iedereen voorkomen. Daarnaast is het idee van de FNG Therapie

8. Amor (Bis)

Uit het oog, maar uiteraard niet uit het hart. Michiel is, zoals u weet, down under.

Als wij kwansuis nog ‘ns een foto aantreffen van Michiel, dan is het meestal met een biertje in de hand, dat zit dus snor.

Tournée Minerale? Met heel Australië, maar niet met Michiel!

En ja, hier is de Liefde weer: Off road is true love at first sight!

Over de avonturen van Michiel leest u hier meer:

https://sportlifecrisis.com/2017/02/23/mannen-blijven-jongens/

Michiel is having fun, dat weze duidelijk: “Volgens de Duitse filosoof Nietsche schuilt er in iedere man nog een jongetje. Hij gebruikte hiervoor de term: ‘das Kind im Manne’ … “

Nice. Die moet ik onthouden, als uitleg bij m’n eerstvolgende stommiteit! 🙂

9. Analyse!

Image may contain: 1 person, standing, shoes, tree, outdoor and nature“Snelle Jelle” is een snelle jongen, dat las u al eerder.

Jelle schreef een fijne blog over zijn SWOT.

U leest het hier:

http://www.jelleoostvogels.com/single-post/2016/12/19/SWOT-Analyse-Snelle-Jelle

(Deze link wordt later deze week weer z.s.m. beschikbaar gemaakt.)

De SWOT: een prima aanpak, eens grondig nadenken over waar je als hardloper goed in bent, waar je nog kan in groeien, en waar de kansen versus bedreigingen liggen …

#KnapWerk.

Dermate goed, dat ik die aanpak dan maar één op één gekopieerd heb. Stealing with pride, noemen ze dat.

10. Afvallen!

Gewicht verliezen, meer en beter vet verbranden, én ook sneller lopen, hoe doe je dat?

gewicht-hardlopenWel, wij probeerden het eenvoudig, helder, en coherent uit te leggen, en wel in deze blog:

https://peterdegroof.wordpress.com/2017/02/01/gewicht-verliezen-en-beter-lopen-hoe-doe-je-dat/

Een blog waar bijzonder fijne reacties op kwamen. OK, toegegeven, sportvasten vergt vijf minuten politieke moed en het vergt onverwijld een stukje afzien als je intensief moet sporten met weinig brandstof in de tank.

Voor wie graag sneller wil lopen, zonder te moeten sportvasten, waren er nog de volgende 6 tips: https://peterdegroof.wordpress.com/2017/02/13/sneller/ … Doe er uw voordeel mee, zouden wij durven opperen! 🙂

Et voilà. Dat was het. Speciaal voor u, februari in een notendop, in amper 10 A’s hebt u een mooi, handig overzichtje van het beste dat de sprokkelmaand te bieden had, qua blogging & running, bij RunBloggersRun.

Tenzij wij iets gemist hebben, natuurlijk. Het zou kunnen. Wel, dan mag u het steeds melden, natuurlijk!

Met sportieve groeten,

Peter

Advertentie

4 gedachten over “Het beste van februari!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s